Wereldprimeur: Volvo Trucks presenteert nieuwe Volvo FM op Carrosserie Vakdagen Hardenberg

Volvo Trucks is ook dit jaar weer vertegenwoordigd op de Carrosserie Vakdagen in Hardenberg van 9 tot en met 11 april. Op de Volvo-stand is voor het eerst de nieuwe Volvo FM te bewonderen. Ook staat de nieuwe Volvo FH op de stand. Twee nieuwe trucks die een revolutie betekenen in de transportwereld.
Nieuws | 02-04-2013Nieuwe Volvo FM
De nieuwe Volvo FM wordt in Hardenberg voor het eerst gepresenteerd, gelijktijdig met de CV (Commercial Vehicle) show in Birmingham. De FM biedt flexibiliteit en efficiency van topklasse en voldoet aan de wensen van veeleisende vervoerders. Een van de belangrijkste innovaties is het Volvo Dynamic Steering-systeem dat de eersteklas rijeigenschappen van de truck nog verder verbetert. Met de Telematics Gateway is de truck draadloos verbonden via het GSM-netwerk, waarmee het mogelijk is het nieuwe Volvo Gold Contract met 100% beschikbaarheid te leveren. Ook heeft de cabine een nieuw interieur en dashboard. De productie gaat van start in september 2013.

Nieuwe Volvo FH
Met de nieuwe Volvo FH-serie komt Volvo Trucks met een ongeëvenaard aanbod voor een premium truck. Een laag brandstofverbruik, betrouwbaarheid, ergonomie, superieur weggedrag, actieve en passieve veiligheid en tijdbesparende voorzieningen. Bij het ontwikkelen van de Volvo FH zijn de wensen van de chauffeur en een hogere winstgevendheid voor het transportbedrijf als uitgangspunten genomen. Een volledig nieuwe truckgeneratie, waarin alle onderdelen en technische oplossingen nieuw zijn. Het resultaat is ’s werelds veiligste Volvo ooit. Bovendien is de Volvo FH winnaar van de prestigieuze red dot product design award.

Carrosserie Vakdagen Hardenberg
Op de Carrosserie Vakdagen kunt u niet alleen de nieuwe Volvo FM en FH bewonderen, maar ook kennis maken met de dealers Nijwa Groep B.V., Harbers Trucks en M.S. de Vries en Zonen B.V. Zij kunnen u alles vertellen over onze nieuwe trucks en hoe u brandstof kunt besparen. Bezoek ons in hal 5, standnummer 536.

Nieuws

Vijftig Volvo (Bio-)LNG-trucks voor AB Texel

AB Texel investeert in vijftig Volvo FH-trucks op (Bio-)LNG om de CO2-uitstoot te verlagen.

Lees meer

Volvo komt met waterstoftrucks

In 2026 zullen de eerste klantentests plaatsvinden. Tegen het eind van dit decennium zijn… Lees meer

Volvo Trucks biedt meer duurzame alternatieven voor diesel

Volvo Trucks heeft het aantal truckmodellen dat kan rijden op synthetische of biodiesel… Lees meer