Volvo FH Aero dealerdemo

Boek een proefrit met de Volvo FH Aero

De Volvo FH Aero is de zuinigste truck die Volvo Trucks ooit heeft ontwikkeld voor langeafstandstransport. Ontdek hoeveel u kunt besparen.
Nieuws | 15-07-2024

Opvallende striping benadrukt aerodynamisch design

De Volvo FH Aero is vanaf nu te ervaren bij de Volvo Trucks-dealer. De vijftien dealerdemo's zijn gewrapt in een opvallende striping, die het aerodynamische design van de truck benadrukt. In combinatie met onder meer het verlengde front en de vervanging van spiegels voor het Camera Monitor System, is met de Volvo FH Aero een brandstofbesparing tot 5% mogelijk.

Na de introductie van de nieuwe Volvo FH Aero-range eerder dit jaar, is het nu mogelijk om de energie-efficiënte truck zelf te ervaren bij de Volvo Trucks-dealer. De vijftien demotrucks hebben een zwart-metallic Globetrotter-cabine als basis en zijn gewrapt in een bijzonder design. De blauwe striping, die eerder al te zien was op Volvo's SuperTruck 2, is geïnspireerd op de luchtstromen bij tests in de windtunnel. De lijnen benadrukken het aerodynamische design van de truck. Als finishing touch wordt op beide zijkanten met gele lijnen subtiel gehint naar de Zweedse vlag.

Volvo FH Aero dealerdemo-2

Hoeveel kun je besparen met de Volvo FH Aero?

De Volvo FH Aero kenmerkt zich door aerodynamische verbeteringen ten opzichte van het standaardfront. Door de truck met 24 centimeter te verlengen, de verbeterde aerodynamica en nieuwe technologieën, zoals het Camera Monitor System, kan de nieuwe Volvo FH Aero tot vijf procent besparen op energieverbruik en emissies. De betere aerodynamica zorgt niet alleen voor een lager brandstofverbruik, maar ook voor een betere rijstabiliteit in winderige omstandigheden.

Bekijk de Volvo FH Aero

Extra zicht met Camera Monitor System

Het Camera Monitor System vervangt de traditionele buitenspiegels op de Volvo FH Aero. Dit verbetert de aerodynamica en vergroot het gezichtsveld voor de chauffeur. Daarnaast geeft het camerasysteem een beter zicht in regenachtige en met Night Vision in donkere omstandigheden, maar ook in direct zonlicht en bij het rijden in tunnels. En wanneer met een oplegger wordt gereden, heeft het camerasysteem een auto-panningfunctie die de draaiende trailer volgt.

Volvo FH Aero dealerdemo-1

Rijk uitgeruste Volvo FH Aero 4x2-trekkers

De vijftien Volvo FH Aero 4x2-trekkers met D13 Turbo Compound-motor zijn uitgerust met onder andere het Fuel Hero Pro+ pakket, een luchtgeveerde vooras en uitgebreid veiligheidspakket. De Globetrotter-cabine kent een uitgebreide exterieurafwerking, met onder andere verstralers, Alcoa Durabright-velgen en een logoplaat in kleur. Het chauffeurscomfort wordt vergroot met de zwartlederen bekleding en I-Park Cool.

“Wij zijn trots dat we in samenwerking met ons dealernetwerk verspreid over Nederland een efficiënte en mooie demovloot kunnen neerzetten. Transportondernemers kunnen alle voordelen van de nieuwe Volvo FH Aero nu zelf ervaren”, zegt Martin Knijnenburg, Director Sales van Volvo Trucks Nederland. Iedere Volvo Trucks-dealer in Nederland beschikt over een Volvo FH Aero-demo. Interesse in een proefrit?

Vraag een proefrit aan

Ook verkrijgbaar: Volvo FH op (Bio-)LNG

Naast de dieselvariant – die tevens geschikt is voor HVO – is de Volvo FH Aero verkrijgbaar met een (Bio-)LNG-motor en elektrische aandrijflijn. Welke variant klanten ook kiezen; met Volvo FH Aero-trucks profiteert u van een lager energieverbruik, een grotere actieradius en een excellent niveau van veiligheid en rijbeleving.

Nieuws

Volvo komt met elektrische truck met 600 kilometer actieradius

De grotere actieradius betekent een doorbraak voor emissievrij langeafstandstransport.

Lees meer

Nieuw: Service voor het opladen van elektrische trucks

Volvo Trucks blijft nieuwe diensten introduceren voor het opladen van elektrische trucks.… Lees meer

DSV plaatst order voor 300 elektrische trucks

DSV krijgt een van de grootste wagenparken met zware elektrische trucks in Europa.

Lees meer