koelewijn-volvo-fmx-330-4x2.jpg

Weer drie Volvo FM koel/vrieswagens voor Koelewijn’s Haringinleggerij

Onlangs leverden wij de sleutels van drie nieuwe Volvo FM 4x2 bakwagens af bij Koelewijn’s Haringinleggerij BV. Een bijzonder moment, omdat het gehele wagenpark van de Spakenburgse visgroothandel nu bestaat uit Volvo-trucks van Harbers Trucks in Barneveld.
Nieuws | 11-04-2018
Onlangs leverden wij de sleutels van drie nieuwe Volvo FM 4x2 bakwagens af bij Koelewijn’s Haringinleggerij BV. Een bijzonder moment, omdat het gehele wagenpark van de Spakenburgse visgroothandel nu bestaat uit Volvo-trucks van Harbers Trucks in Barneveld. Koelewijn’s Haringinleggerij BV is al sinds 1931 een begrip in de visdetailhandel. Dat is dan ook de reden dat het familiebedrijf vasthoudt aan zijn naam, hoewel ingelegde haring, waar het bijna negentig jaar geleden allemaal mee begon, maar één product is in een breed assortiment van vis en visproducten die de totaalleverancier aanbiedt aan winkels en de ambulante handel in heel Nederland.

Geconditioneerde laadruimte

Haar transport verzorgt Koelewijns Haringinleggerij in eigen beheer met twee Renault Masters, zes Volvo’s FE en acht Volvo’s FM, alle voorzien van een geconditioneerde laadruimte. Marco van Eersel, logistiek administratief medewerker: “Wij rijden gemiddeld 55 routes per week. Sommige leveradressen liggen in de binnenstad, andere op het platteland. Vooral de Volvo FM koelwagens zijn breed inzetbaar: voldoende laadvermogen, ruime slaapcabines en een zuinige 330 pk-motor.”

Bewezen betrouwbaar

De nieuw geleverde Volvo FM koel/vrieswagens zijn uitgerust met onder meer I-Shift versnellingsbak, standkachel, statische Bi-Xenon bochtverlichting. “In de keuze voor Volvo spelen drie factoren een belangrijke rol”, aldus Van Eersel. “Ten eerste de betrouwbaarheid van de voertuigen, die zich in de afgelopen jaren voor ons wel bewezen heeft. Daarnaast natuurlijk het financiële plaatje, en ten slotte de prettige samenwerking met Harbers Trucks. Met hen hebben we een zeer goede verstandhouding. Bij elkaar genoeg reden om door te gaan met één merk en één dealer!”

Onderhoudscontract

Koelewijn’s Haringinleggerij heeft op alle voertuigen een onderhoudscontract afgesloten. “Met uitzondering van de koelmotoren worden alle voertuigen volledig door Harbers onderhouden. Dat voorziet in gemak; als er iets is dan is een telefoontje genoeg. We maken gebruik van de haal- en brengservice, maar als het zo uitkomt kunnen onze chauffeurs de vrachtwagens ook ’s avonds langsrijden; er staat dan een vervangend voertuig voor ze klaar.” Op de nieuwe voertuigen zit een Volvo Gold-contract. Door in te loggen op de ingebouwde telematicgateway kan onze servicecoördinator de onderhoudsbehoefte op afstand monitoren, zodat de stilstand tot een minimum beperkt wordt.

Wij wensen Koelewijn’s Haringinleggerij veel productieve en veilige kilometers!  
Koelewijn_37BKN6.jpg
Nieuws

Volvo Trucks biedt meer duurzame alternatieven voor diesel

Volvo Trucks heeft het aantal truckmodellen dat kan rijden op synthetische of biodiesel… Lees meer

BPM-actie voor bedrijfswagens

Koop nog dit jaar een nieuwe bedrijfswagen en bespaar duizenden euro’s.

Lees meer

Dit is hoe chauffeur René de actieradius van zijn elektrische vrachtwagen beïnvloedt

BIGtruck Online Magazine rijdt een dag met hem mee in de Volvo FM Electric.

Lees meer