volvo-fe-stadsdistributie

Volvo Trucks verbetert de rijeigenschappen en efficiëntie van zijn distributietrucks

Volvo Trucks heeft de versnellingsbakken voor de Volvo FL en FE verder verbeterd. De vrachtwagens, die vooral worden ingezet voor stedelijke distributie en lichte bouwtaken, zijn nu nog efficiënter en bieden een soepelere rijervaring.
Nieuws | 01-07-2022

Gloednieuwe automatisch schakelende versnellingsbak

De Volvo FL is de kleinste en meest wendbare truck die Volvo Trucks aanbiedt. Met zijn gloednieuwe 8-traps automatisch schakelende versnellingsbak (twee meer dan de eerdere versie van de Volvo FL) kan een brandstofbesparing tot 4% worden behaald.

"Met de nieuwe versnellingsbak bieden we ook volledige PTO (Power Take Out)-capaciteit bij stilstand, waardoor deze veelzijdiger is geworden en perfect voor kraanwagens, zoutstrooiers, sneeuwploegen en vele andere soortgelijke werkzaamheden", zegt Kenneth Ackerberg, Product Manager voor de Volvo FL en FE.

volvo-fl-rijdend

Tot 30% sneller schakelen

De grotere Volvo FE heeft nu dezelfde verbeterde I-Shift-versnellingsbak die wordt gebruikt in de zwaardere modellen van Volvo Trucks. Hiermee gaat schakelen tot 30% sneller.

Een aanzienlijke verbetering van de rijeigenschappen wordt bereikt door de nieuwe manier waarop de I-Shift-versnellingsbak samenwerkt met de motor. De update omvat een snellere activering van de koppeling, wat resulteert in een kortere koppelonderbreking. Het maakt het schakelen ook soepeler, voor een meer harmonieuze rijervaring. 

“Sneller schakelen maakt het mogelijk om de versnellingskeuze nog efficiënter te laten verlopen. Rijden in steden met veel starts en stops leidt tot veel schakelen, dus de verbeteringen zullen zeer merkbaar zijn en worden gewaardeerd door de chauffeur”, vervolgt Kenneth Ackerberg.

Prestatiemodus, zuinige modus en offroad modus

Om het rijgedrag van zowel de Volvo FL als de FE te verbeteren en te optimaliseren, zijn er drie verschillende rijmodi: economy (zuinig), performance (prestatiegericht) en offroad. Elke keuze wordt geselecteerd middels een knop op het dashboard en vervolgens op het instrumentenpaneel weergegeven.

“Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken brandstof te besparen, start de truck altijd in de eco-modus en is eco-roll mogelijk zonder te rijden op cruise control. De prestatiemodus is echter gemakkelijk toegankelijk met een simpele klik. We hebben ook een offroad-modus toegevoegd, omdat deze trucks ook kunnen worden gebruikt voor lichte bouwtaken”, besluit Kenneth Ackerberg.

De offroad-modus biedt verbeterde prestaties bij lage snelheden. Deze functionaliteit van de vrachtwagen maakt het rijden veiliger, geeft een betere controle en zorgt voor een minder stressvolle rijervaring wanneer er over slechte wegen wordt gereden.

Meer weten?

Neem contact met ons op »

volvo-fe-rijdend
volvo-fl-stadsdistributie
Nieuws

Volvo Trucks biedt meer duurzame alternatieven voor diesel

Volvo Trucks heeft het aantal truckmodellen dat kan rijden op synthetische of biodiesel… Lees meer

BPM-actie voor bedrijfswagens

Koop nog dit jaar een nieuwe bedrijfswagen en bespaar duizenden euro’s.

Lees meer

Dit is hoe chauffeur René de actieradius van zijn elektrische vrachtwagen beïnvloedt

BIGtruck Online Magazine rijdt een dag met hem mee in de Volvo FM Electric.

Lees meer