volvo-trucks-fh-bedrijfsautorai.jpg

Volvo Trucks toont innovaties van nu op BedrijfsautoRAI

De stand van Volvo Trucks op de BedrijfsautoRAI in Amsterdam van 20 tot en met 24 oktober staat in het teken van innovaties. Innovaties die transporteurs nu al kunnen inzetten en waarin Volvo Trucks voorop loopt. Naast innovatieve producten zoals Volvo Dynamic Steering, I-Shift Dual Clutch, I-See en Work Remote kunnen bezoekers meer informatie krijgen over het voorkomen van ongeplande stilstand. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de unieke services van Volvo Trucks zoals Fuel Advice en chauffeurstrainingen.
Nieuws | 21-09-2015
De stand van Volvo Trucks op de BedrijfsautoRAI in Amsterdam van 20 tot en met 24 oktober staat in het teken van innovaties. Innovaties die transporteurs nu al kunnen inzetten en waarin Volvo Trucks voorop loopt. Naast innovatieve producten zoals Volvo Dynamic Steering, I-Shift Dual Clutch, I-See en Work Remote kunnen bezoekers meer informatie krijgen over het voorkomen van ongeplande stilstand. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de unieke services van Volvo Trucks zoals Fuel Advice en chauffeurstrainingen. Volvo Trucks presenteert zich dit jaar op de BedrijfsautoRAI in hal 7. De stand staat in het teken van innovaties die het merk nu al kan bieden. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het voorkomen van ongeplande stilstand door middel van connectiviteit en alle Volvo Trucks Services die een bijdrage leveren aan een optimale inzet van een truck. “Graag laten wij de bezoeker kennis maken met innovaties waarmee wij onze tijd al ver vooruit zijn. Innovaties die transporteurs vandaag de dag al kunnen inzetten”, verklaart Jan Fijnaut, Director Commercial Trucks bij Volvo Trucks Nederland. Volvo FH Globetrotter

Volvo Trucks-innovaties op een rij

 • Volvo Dynamic Steering combineert conventionele hydraulische stuurkracht met een elektronisch aangestuurde elektromotor die is gemonteerd op de stuurinrichting. Het resultaat is precisiesturing, waardoor de werkomgeving van de chauffeur veiliger, comfortabeler en prettiger wordt.Volvo Dynamic Steering is nu ook verkrijgbaar op trucks met dubbele voorassen, een configuratie die veel wordt toegepast in het bouwsegment. Omdat dit soort trucks vaak een zware opbouw hebben en zeer zware lasten vervoeren, zijn de voordelen meteen merkbaar voor de chauffeur. De stuurkracht bij lagere snelheden is veel geringer en bovendien gaat het stuur automatisch terug naar de middenpositie. Het manoeuvreren in krappe ruimtes gaat hierdoor moeiteloos en dit scheelt de chauffeur veel tijd en energie.
 • Voor Volvo-trucks met dubbele voorassen is de maximale technische capaciteit toegenomen van 18 tot 20 ton. Klanten profiteren van de verbeterde productiviteit en de extra flexibiliteit. De extra capaciteit vertaalt zich rechtstreeks in extra inkomsten, wat zeer waardevol is bij het transporteren van zware materialen voor bouwwerkzaamheden. De maximumbelasting bij het laden wordt minder snel bereikt en de chauffeur kan erop vertrouwen dat wordt voldaan aan de gewichtslimieten. De hogere laadcapaciteit voor de voorassen maakt het ook mogelijk om meer verschillende kraanconfiguraties toe te passen en andere toepassingen met veel gewicht op de voorassen.
 • Om in Nederland te voldoen aan de vraag naar zwaardere trucks in de bouw komt Volvo Trucks nu met 5-assige combinaties af fabriek. De trucks hebben een gestuurde naloopas en kunnen worden voorzien van twee typen luchtvering: een standaard GR-luchtvering en een luchtvering voor offroad toepassingen. Dit laatste type G2-luchtvering heeft een hoge bodemvrijheid van 300 mm. Bovendien is de luchtbalg verder naar voren geplaatst wat dit type zeer geschikt maakt voor plaatsing voor een asfaltmachine.De twee voorassen van de 5-assige combinaties kunnen maximaal 20 ton aan en de drie achterassen maximaal 36 ton, met een hogere capaciteit en meer flexibiliteit voor de klanten als resultaat. Deze oplossing is ook geschikt voor betonmixers en trucks met grote kranen die een uniforme aslastverdeling vereisen.
 • De nieuwe combinatiemogelijkheid van een luchtgeveerd tandemstel met een aangedreven vooras biedt een optimaal rijcomfort, zelfs voor trucks met aandrijving op alle wielen. Hoewel bladvering gewoonlijk is bedoeld voor de zwaarste gewichten, biedt luchtvering flexibiliteit en de mogelijkheid van aanpassing aan het gewicht van de lading. Dit levert een soepeler rijgedrag op en minder slijtage aan de truck, de chauffeur en het wegoppervlak. Dankzij de verminderde trillingen, met name wanneer de truck niet beladen is, kan de chauffeur ook op hobbelige bouwterreinen een hogere gemiddelde snelheid aanhouden en dus meer leveringen uitvoeren tijdens elke dienst. Naast het verbeterde comfort zorgt de luchtvering van Volvo Trucks ook voor een bodemvrijheid van ten minste 300 mm en een effectieve bescherming van alle kwetsbare onderdelen.
 • Nu kunnen klanten die trommelremmen verkiezen vanwege hun werk in stoffige en natte omstandigheden, ook profiteren van de voordelen van Volvo’s Electronic Brake System (EBS). De elektronica van dit systeem geeft toegang tot een reeks intelligente functies zoals Hill Start Aid voor een betere beheersing op steile hellingen. De veiligheid is ook verbeterd dankzij de integratie van motorrem en retarderfunctie, wat bekend staat als Brake Blending. Naast de verbeterde remfunctie biedt EBS in combinatie met de trommelremmen ook de mogelijkheid van Volvo Dynamic Steering (niet met aandrijving op de voorwielen). Bovendien verloopt het schakelen efficiënter doordat de informatie voor I-Shift deels afkomstig is van het EBS-systeem.
I-Shift Dual Clutch
 • I-Shift Dual Clutch is de eerste versnellingsbak op de markt met een dubbel koppelingssysteem voor zware trucks. Dankzij deze nieuwe manier van schakelen zonder vermogensverlies, blijft het koppel optimaal en verliest de truck geen snelheid tijdens het schakelen. Voor de chauffeur is het resultaat meer comfort en een efficiënt weggedrag.
 • I-See gebruikt de kinetische energie om de truck aan te drijven en werkt als een automatische piloot die het schakelen overneemt en optimaal gebruik maakt van de hellingen om zo tot 5% brandstof te besparen.
 • Work Remote is een draadloze afstandsbediening waarmee het laden kan worden vereenvoudigd. Dit leidt tot lagere kosten voor transportbedrijven en betere werkomstandigheden voor chauffeurs.
 • Noodremsystemen zijn vanaf november 2015 wettelijk verplicht. Volvo’s Forward Collision Warning met noodremfunctie overtreft de richtlijnen die de Europese Unie omtrent dit soort veiligheidssystemen voorschrijft en bevat een combinatie van een radar en een camera die samenwerken om voertuigen voor de truck te identificeren en te controleren. Het systeem is ontworpen voor stilstaande en rijdende voertuigen en kan een botsing met een bewegend object voorkomen bij relatieve snelheden tot maximaal 70 km/u. Volvo introduceerde het systeem al in 2012.
 • Ongeplande stilstand is een belangrijke kostenpost voor transportbedrijven. Volvo Trucks heeft zich ten doel gesteld ongeplande stilstand te voorkomen. Door middel van een ingebouwde communicatie-unit kan de truck op afstand worden uitgelezen en kunnen eventuele problemen vroegtijdig worden gesignaleerd. Pech onderweg zal hiermee voor Volvo-trucks tot het verleden behoren.
 • Fuel Advice helpt transportbedrijven bij het verlagen van de brandstofkosten. Een Fuel Advisor staat het transportbedrijf bij met zowel het bijhouden van het brandstofverbruik als het advies voor de chauffeur. De resultaten zijn blijvend, met besparingen tot wel 5%.
 • In de (praktijk)trainingen van Volvo Trucks leren chauffeurs kleine wijzigingen in de manier waarop zij hun rit plannen en het voertuig (en de remmen) gebruiken. Ze leveren al gauw een brandstofbesparing op van 5 tot 10%. Langere termijn resultaten zijn lagere kosten door minder ongevallen en minder slijtage van de truck. Met een betere kennis van de truck kunnen chauffeurs bovendien op tijd leveren en zorgen voor een maximale beschikbaarheid.
 • I-ParkCool is een af fabriek geïnstalleerde en in de cabine geïntegreerde standkoeling. I-ParkCool werkt zo efficiënt dat de koeling alleen korte perioden hoeft te lopen. Met 1000W aan koelcapaciteit handhaaft I-ParkCool de hele nacht een gelijkmatige en comfortabele temperatuur, zonder de kans op een lege accu.
Nieuws

De nieuwe Volvo FH16: meer vermogen, minder brandstof

De nieuwe Volvo FH16 is Europa’s krachtigste, maar ook zeer zuinige truck, die kan rijden… Lees meer

Volvo komt met waterstoftrucks

In 2026 zullen de eerste klantentests plaatsvinden. Tegen het eind van dit decennium zijn… Lees meer

Volvo Trucks biedt meer duurzame alternatieven voor diesel

Volvo Trucks heeft het aantal truckmodellen dat kan rijden op synthetische of biodiesel… Lees meer