transport-compleet-volvo-fh-performance.jpg

Volvo Trucks toont innovaties op Transport Compleet Hardenberg

Volvo Trucks is vertegenwoordigd op Transport Compleet in Hardenberg. Tijdens de beurs van 15 tot en met 17 maart zijn een Volvo FH Performance editie en een Volvo FH Euro 6 te bewonderen op de Volvo-stand. De trucks zijn voorzien van verschillende innovatieve Volvo Trucks-features, zoals de I-Shift Dual Clutch, Dynamic Steering, I-See en I-ParkCool.
Nieuws | 29-02-2016
Met de Volvo I-Shift Dual Clutch versnellingsbak levert de Volvo FH Performance Edition een ongeëvenaard rijcomfort en souplesse. Dankzij de dubbele koppeling verliest de truck geen snelheid tijdens het schakelen. Dit zorgt voor een hoge gemiddelde snelheid, zonder dat dit ten koste gaat van het lage brandstofverbruik. De Volvo FH Performance Edition is voorzien van Volvo Dynamic Steering. Dit volledig luchtgeveerde chassis en unieke stuursysteem zorgt voor perfecte stabiliteit bij hoge snelheden en volledige controle bij lage snelheden. Volvo I-See gebruikt de kinetische energie om de truck aan te drijven en werkt als een automatische piloot die het schakelen overneemt en optimaal gebruik maakt van de hellingen om zo tot 5 % brandstof te besparen. Uniek is dat dit systeem de topografie van de weg leert en opslaat in een centrale Volvo Trucks-server. De Xenon koplampen met dynamische bochtverlichting zorgen voor een perfect zichtveld. Hoe bochtig of donker de weg ook is. Stuk voor stuk unieke innovaties die zorgen voor optimale prestaties. De Performance Edition heeft naast een opvallend uiterlijk een bijpassend exclusief interieur. De truck wordt geleverd met zwart leder bekleed dashboard en deurpanelen afgewerkt met blauw stiksel. De vloermatten en motortunnelmat zijn voorzien van blauwe randen. Transport Compleet Volvo FH Performance Edition

Volvo FH Euro 6

Op de Volvo-stand is ook een Volvo FH Euro 6 te zien. Deze truck heeft een Globetrotter XL-cabine en is uitermate geschikt voor internationaal transport. De Euro 6-motor levert 460 pk (2.300 Nm). De motor biedt niet alleen lagere emissies, maar ook een hoger koppel bij een lager toerental, krachtiger VEB+ remvermogen en is stiller in uitvoering. De truck is voorzien van onder andere Volvo I-See en Volvo I-ParkCool. Het intelligente koelsysteem I-ParkCool zit geheel geïntegreerd in het klimaatsysteem van de truck. Hierdoor wordt de extra kubieke meter ruimte in de cabine te behouden. Het ingebouwde I-ParkCool zorgt tevens voor een ideale stroomlijning welke bijdraagt aan een gustig brandstofverbruik. Daarnaast is het koelsysteem 20 dB stiller dan andere aircosystemen wat zich laat vertalen naar een 75% minder waargenomen geluidsniveau, betere slaapkwaliteit voor de chauffeur en een veiligere en productievere werkdag. Op Transport Compleet wordt Volvo Trucks vertegenwoordigd door de Volvo Trucks-dealers Harbers Trucks, Nijwa Groep, Paashuis Bedrijfswagens en M.S. De Vries & Company. Bezoek ons op standnummer 535.
Nieuws

Een maatwerktruck voor specialistisch werk van Van Hooft Transport

Van Hooft Transport heeft een maatwerktruck met Erkin-autolaadkraan in gebruik genoemen.… Lees meer

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische truck?

Gaat u een elektrische truck kopen? Dan komt u in aanmerking voor subsidie.

Lees meer