volvo-fh-2560.jpg

Volvo Trucks toont innovaties op IAA 2016

Volvo Trucks toont op de IAA Commercial Vehicles Show die van 22 tot 29 september wordt gehouden in het Duitse Hannover verschillende innovaties. Op de Volvo Trucks-stand (hal 17, stand A05) wordt de nieuwste generatie Euro 6-motoren getoond samen met verschillende uitvoeringen van de I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak. Daarnaast staat de Nederlandse Volvo FH Performance Edition op de stand: een limited edition die inmiddels door verschillende Europese landen is overgenomen en nu zelfs af fabriek kan worden geleverd.
Nieuws | 02-08-2016
De Volvo FH beschikt nu over een verbeterde Euro 6 stap C-motor. De voornaamste motorische verbeteringen zijn toegepast op de D11- en D13-motoren, zoals zuigers met minder wrijving, een verbeterde turbo, een geoptimaliseerde nokkenas, hogere compressieverhouding, een commonrail injectiesysteem en diverse software-updates. Daarnaast dragen diverse optimalisaties aan de I-Shift-versnellingsbak en de achteras bij aan een betere brandstofefficiency. Maatregelen die zorgen voor de verbeterde aerodynamica en het verlagen van de luchtweerstand zijn onder meer een nieuw ontworpen frontspoiler, air deflectors en een kleinere wielkast. Volvo FH Performance Edition

‘Nederlandse’ Volvo FH Performance Edition

Op de IAA wordt de Volvo FH Performance Edition getoond: een truck die al in de zomer van 2015 door Volvo Trucks Nederland werd samengesteld. Vanwege het succes is de truck nu door verschillende Europese landen overgenomen en wordt nu zelfs af fabriek geleverd. Met de Performance Edition onderstreept Volvo Trucks alle sterke punten van de Volvo FH. Zo is het voertuig voorzien van verschillende innovaties als Volvo Dynamic Steering, I-See, I-ParkCool en I-Shift Dual Clutch. De focus van de Volvo FH Performance Edition ligt niet alleen op een laag brandstofverbruik en een in het oog springend uiterlijk, maar voornamelijk op de totale performance van de truck. “Het maximumkoppel van een Volvo FH is beschikbaar over een zeer breed toerengebied. De truck biedt een zeer snelle acceleratie, uitstekende trekkracht, comfortabele rijeigenschappen bij een lage snelheid en rijdt zuinig en aangenaam bij kruissnelheid. De Volvo FH Performance Edition is eigenlijk de perfecte combinatie van prestaties, chauffeurscomfort, veiligheid en brandstofefficiency”, verklaart Jan Fijnaut, verkoopdirecteur bij Volvo Trucks Nederland.

I-Shift met kruipversnellingen

Volvo Trucks presenteert op de IAA een Volvo FH16 (8x4) zwaartransport trekker en een Volvo FH 6x2-trekker met I-Shift met kruipversnellingen. Deze nieuwe uitvoering van Volvo Trucks I-Shift maakt het mogelijk om tot twee nieuwe kruipversnellingen toe te voegen. Dit betekent onder andere dat de truck kan wegrijden vanuit stilstand en een treingewicht tot wel 325 ton kan transporteren. Voor transportbedrijven die zware transporten uitvoeren op ruwe ondergrond maar ook regelmatig op de snelweg rijden, bieden kruipversnellingen aanzienlijk meer flexibiliteit en de mogelijkheid tot zuiniger rijden. I-Shift Kruipversnellingen

Gewichtsbesparing

Om de focus op transportefficiency verder te benadrukken, staat op de Volvo-stand op de IAA ook een voorbeeld van wat we in Nederland een Volvo Light Concept truck noemen: een Volvo FM 4x2-trekker die beschikt over verschillende gewichtsbesparende opties. Zo is het voertuig voorzien van een lichtgewicht achteras installatie die sinds kort af fabriek wordt aangeboden. “Volvo Trucks loopt hiermee voorop in transportsegmenten waar gewicht van essentieel belang is zoals bulk- en tanktransport. En dit alles zonder concessies te doen aan kwaliteit, veiligheid, comfort en ergonomie”, verklaart Jan Fijnaut. Om te voldoen aan de veelheid aan vragen vanuit specifieke segmenten biedt Volvo Trucks verschillende vooruitstrevende oplossingen. Een goed voorbeeld is de liftbare tandemas die op de IAA te zien is op een Volvo FH 6x4-kipper. Deze oplossing maakt het mogelijk om de tweede aangedreven as te ontkoppelen en omhoog te brengen. Dit geeft meer grip op de weg en verbruikt tot 4% minder brandstof wanneer de truck niet beladen is. Daarnaast toont Volvo Trucks een Volvo FL 4x4-uitvoering. Door de vierwielaandrijving, verbeterde bodemvrijheid en hoge koppel is de Volvo FL 4x4 een geschikte truck voor inzet als brandweerblusvoertuig in bijvoorbeeld bosgebieden. Een Volvo FE 4x2 met 350 pk voor inzet in het koeltransport toont hoe veelzijdig en opbouwvriendelijk de mogelijkheden van een Volvo-truck zijn.
Nieuws

Een maatwerktruck voor specialistisch werk van Van Hooft Transport

Van Hooft Transport heeft een maatwerktruck met Erkin-autolaadkraan in gebruik genoemen.… Lees meer

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische truck?

Gaat u een elektrische truck kopen? Dan komt u in aanmerking voor subsidie.

Lees meer