volvo-trucks-autonoom-rijden-1500x495.jpg

Volvo Trucks en de toekomst van autonoom rijden

In twee onlangs uitgebrachte films laat Volvo Trucks zien hoe autonoom rijden onze manier van leven en werken in de komende jaren zal veranderen.
Nieuws | 23-02-2018
De films van Volvo Trucks ( Automation – the Big Change en Automation – Driving into the Future ) gaan over belangrijke thema's rondom de trucktechnologie van de toekomst. De twee films zoomen in op het leven en het werk bij Volvo Trucks van hoofdrolspelers Sasko Cuklev en Ann-Sofi Karlsson. Er zijn ook bijdragen van vrachtwagenchauffeur Lukas Strohmeier uit Oostenrijk en forens Rohini Teather uit Londen. De films tonen de visie en gedachte van Volvo Trucks achter de voortdurende inzet op het gebied van autonoom rijden en de verwachtingen en zorgen van degenen wier dagelijks leven erdoor wordt beïnvloed. Sasko Cuklev, Director Autonomous Solutions: “Ongetwijfeld zullen zelfrijdende Volvo-trucks op de weg een onderdeel worden van onze maatschappij. De exacte invoering ervan hangt af van allerlei zaken zoals verkeersregels, infrastructuur en uiteraard de veiligheidsnormen.” Ook Ann-Sofi Karlsson, Director Human Factors for Automation, heeft een duidelijke visie: “Bij autonoom rijden gaat het er niet om werkgelegenheid te laten verdwijnen. Ook in de toekomst zal er veel vraag zijn naar bekwame chauffeurs. De handel en de wereldbevolking blijven groeien, dus geldt dat ook voor het goederenvervoer. Autonoom rijden zorgt alleen dat dit nog efficiënter verloopt.”

Focus op veiligheid

Omdat mensen altijd kwetsbaar blijven en de verkeerscomplexiteit steeds verder toeneemt, ligt de focus binnen het autonoom rijden project van Volvo Trucks vooral op veiligheid. Belangrijke pilots met zelfrijdende trucks in de mijnbouw, de afvalinzameling en op suikerrietplantages hebben aangetoond dat autonoom rijden niet alleen de veiligheid verbetert, maar dat ook de productiviteit enorm toeneemt. Door truckplatooning op snelwegen kunnen bovendien het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot worden teruggedrongen.

Bekijk de films

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=BkKGIizzXZs&feature=youtu.be?rel=0[/embed] [embed]https://www.youtube.com/watch?v=r534osAUz38&feature=youtu.be?rel=0[/embed]
volvo-trucks-autonoom-rijden-1024x457-2.jpg
volvo-trucks-autonoom-rijden-1024x457-3.jpg
Nieuws

Vijftig Volvo (Bio-)LNG-trucks voor AB Texel

AB Texel investeert in vijftig Volvo FH-trucks op (Bio-)LNG om de CO2-uitstoot te verlagen.

Lees meer

Volvo komt met waterstoftrucks

In 2026 zullen de eerste klantentests plaatsvinden. Tegen het eind van dit decennium zijn… Lees meer

Volvo Trucks biedt meer duurzame alternatieven voor diesel

Volvo Trucks heeft het aantal truckmodellen dat kan rijden op synthetische of biodiesel… Lees meer