volvo-fh-performance-edition.jpg

Volvo Trucks introduceert Volvo FH Performance Edition

Volvo Trucks introduceert nu de Volvo FH Performance Edition: een truck waarmee alle sterke punten van de Volvo FH worden onderstreept. Zo is het voertuig voorzien van verschillende innovaties als Volvo Dynamic Steering, I-See, I-ParkCool en I-Shift Dual Clutch.
Nieuws | 25-08-2015
Volvo Trucks introduceert nu de Volvo FH Performance Edition: een truck waarmee alle sterke punten van de Volvo FH worden onderstreept. Zo is het voertuig voorzien van verschillende innovaties als Volvo Dynamic Steering, I-See, I-ParkCool en I-Shift Dual Clutch. “Wij ontvangen van onze klanten veel positieve feedback op de prestaties van de Volvo FH. De truck presteert goed op brandstofverbruik, gemiddelde snelheid, veiligheid en rijcomfort. Met de Volvo FH Performance Edition willen we deze sterke kanten onderstrepen”, verklaart Jan Fijnaut, Director Commercial Trucks bij Volvo Trucks Nederland. De Volvo FH Performance Edition is uitgerust met verschillende innovaties waaronder Volvo Dynamic Steering, I-See, I-ParkCool en I-Shift Dual Clutch. Het uiterlijk van de Performance Edition truck heeft een Zweedse twist en is opvallend. De cabine heeft de kleur Performance Blue wat wordt gecombineerd met pianolak zwart. Het interieur is exclusief en opvallend met oog voor detail. De focus van de Volvo FH Performance Edition ligt niet alleen op een laag brandstofverbruik en een in het oog springend uiterlijk, maar voornamelijk op de totale performance van de truck. “Het maximumkoppel van een Volvo FH is beschikbaar over een zeer breed toerengebied. De truck biedt een zeer snelle acceleratie, uitstekende trekkracht, comfortabele rijeigenschappen bij een lage snelheid en rijdt zuinig en aangenaam bij kruissnelheid. De Volvo FH Performance Edition is eigenlijk de perfecte combinatie van prestaties, chauffeurscomfort, veiligheid en brandstofefficiency”, besluit Jan Fijnaut. volvo-fh-performance-edition-2

Specificaties Volvo FH Performance Edition

 • Volvo FH 4x2 trekker met 540 pk
 • Luchtgeveerde 8-tons vooras
 • XL Cabine met Driver Deluxe pakket voor dubbele bemanning
 • Visibility Pro pakket met onder andere dynamische Xenon verlichting en statische bochtverlichting
 • Forward Collision Warning met noodremfunctie is een geavanceerd remsysteem dat een voortijdige waarschuwing voor botsingen geeft en het voertuig bij geen reactie tot stilstand brengt om zware ongevallen door onoplettendheid te voorkomen.
  • Volvo Dynamic Steering combineert conventionele hydraulische stuurkracht met een elektronisch aangestuurde elektromotor die is gemonteerd op de stuurinrichting. Het resultaat is precisiesturing, waardoor de werkomgeving van de chauffeur veiliger, comfortabeler en prettiger wordt.
  • I-See gebruikt de kinetische energie om de truck aan te drijven en werkt als een automatische piloot die het schakelen overneemt en optimaal gebruik maakt van de hellingen om zo tot 5% brandstof te besparen.
  • I-Shift Dual Clutch is de eerste versnellingsbak op de markt met een dubbel koppelingssysteem voor zware trucks. Dankzij deze nieuwe manier van schakelen zonder vermogensverlies, blijft het koppel optimaal en verliest de truck geen snelheid tijdens het schakelen. Voor de chauffeur is het resultaat meer comfort en een efficiënt weggedrag.
 • I-ParkCool is een af fabriek geïnstalleerde en in de cabine geïntegreerde standkoeling. I-ParkCool werkt zo efficiënt dat de koeling alleen korte perioden hoeft te lopen. Met 1000W aan koelcapaciteit handhaaft I-ParkCool de hele nacht een gelijkmatige en comfortabele temperatuur, zonder de kans op een lege accu.
volvo-fh-performance-edition-3
Nieuws

Volvo Trucks biedt meer duurzame alternatieven voor diesel

Volvo Trucks heeft het aantal truckmodellen dat kan rijden op synthetische of biodiesel… Lees meer

BPM-actie voor bedrijfswagens

Koop nog dit jaar een nieuwe bedrijfswagen en bespaar duizenden euro’s.

Lees meer

Dit is hoe chauffeur René de actieradius van zijn elektrische vrachtwagen beïnvloedt

BIGtruck Online Magazine rijdt een dag met hem mee in de Volvo FM Electric.

Lees meer