Volvo Trucks introduceert nieuwe FH-serie

Op woensdag 5 september introduceert Volvo Trucks de nieuwe versies van de Volvo FH en Volvo FH16. Het nieuwe model beschikt over onafhankelijke voorwielophanging (Individual Front Suspension – IFS) waardoor de truck een bijzonder stabiel weggedrag heeft. Dit werd onlangs aangetoond in de stuntfilm “The Ballerina Stunt”. De introductie is op woensdagavond 5 september live te volgen op internet.
Nieuws | 22-08-2012

Op woensdag 5 september introduceert Volvo Trucks de nieuwe versies van de Volvo FH en Volvo FH16. Het nieuwe model beschikt over onafhankelijke voorwielophanging (Individual Front Suspension – IFS) waardoor de truck een bijzonder stabiel weggedrag heeft. Dit werd onlangs aangetoond in de stuntfilm “The Ballerina Stunt”. De introductie is op woensdagavond 5 september live te volgen op internet.

“Een truck die lang mee gaat”, zo typeert Claes Nilsson, President van Volvo Trucks, het nieuwe model. “Al bijna twee decennia verzorgt de Volvo FH-serie veilige, efficiënte en hoogwaardige transporten voor transportbedrijven. Met onze nieuwe uitvoeringen gaan we op alle drie gebieden nog beter presteren,” aldus Claes Nilsson.

Een nieuwe norm stellen
Nooit eerder heeft Volvo zoveel tests uitgevoerd onder chauffeurs en transportbedrijven met als doel te garanderen dat het nieuwe model voldoet aan de hoogste eisen. Het resultaat is een product dat niet alleen tegemoet komt aan de wensen van vandaag, maar dat ook eigenschappen biedt die nooit eerder gezien zijn in een truck.

“Het zijn echt onze klanten die het eindproduct hebben beïnvloed en ik ben ervan overtuigd dat dit een nieuwe benchmark wordt voor de hele truckbranche,” aldus Claes Nilsson.

“Meer een personenauto dan een truck”
Een van de hoofddoelen tijdens het ontwikkelingsproces was het verkrijgen van een truck met het beste weggedrag op de markt. Diverse structurele verbeteringen zorgen dat de nieuwe Volvo FH-serie stabiel en flexibel is. Het bewijs wordt geleverd in de film “The Ballerina Stunt” op http://www.youtube.com/user/VolvoTrucks waar slackliner Faith Dickey over een koord loopt tussen twee trucks die 80 km/u rijden.

“We hebben onze verwachtingen overtroffen. De Volvo FH lijkt meer op een personenauto dan op een truck voor wat betreft de nauwkeurige reactie en de betrouwbare richtingsstabiliteit,” aldus Martin Palming, Product Manager bij Volvo Trucks.

Revolutionaire voorwielophanging
De nieuwe Volvo FH-serie komt met een nieuwe onafhankelijke voorwielophanging (Individual Front Suspension - IFS) voor linksgestuurde zware trucks. “De Volvo FH zonder IFS zal nummer één zijn op de markt, maar mét IFS is het weggedrag van de truck echt revolutionair. De Volvo FH met IFS heeft het beste weggedrag van de hele wereld,” aldus Martin Palming.

Onafhankelijke voorwielophanging betekent dat elk voorwiel afzonderlijk is opgehangen en dus niet de beweging van het andere wiel beïnvloedt. Aangezien beide voorwielen afzonderlijk bewegen, is het resultaat een rustiger, evenwichtiger weggedrag. Doordat de bewegingen niet van het ene wiel naar het andere worden doorgegeven, neemt het gevoel van precisie en controle ook toe.

Introductie op 5 september
De wereldpremière en de officiële introductie van de Volvo FH-serie vinden op 5 september om 21:00 uur plaats in Göteborg. Tegelijkertijd worden ook evenementen georganiseerd in Madrid, Birmingham, Parijs, Rotterdam en Brussel. Bovendien is het evenement live te volgen op de introductiesite op internet: www.volvotrucks.com/fh.  

De belangstelling voor de introductie is enorm. De reden is duidelijk volgens Claes Nilsson: “Al meer dan 15 jaar is de Volvo FH een betrouwbare partner geweest voor zowel Volvo als transportbedrijven over de hele wereld. De nieuwe Volvo FH zal deze belangrijke rol overnemen. Het is een innovatieve truck die de chauffeur in het middelpunt plaatst, terwijl transporteurs tegelijkertijd optimaal zaken kunnen doen. Het is een truck die lang mee zal gaan.”
 
Bekijk de film met Claes Nilsson en animaties van IFS.

Nieuws

Ontdek de toekomst van transport op de E-TECH Roadshow gepresenteerd door Renault Trucks

Kom op 12 juli tussen 10.00u en 19.00u naar de Renault Trucks Roadshow bij Harbers Trucks… Lees meer

De nieuwe Volvo FH16: meer vermogen, minder brandstof

De nieuwe Volvo FH16 is Europa’s krachtigste, maar ook zeer zuinige truck, die kan rijden… Lees meer

Volvo komt met waterstoftrucks

In 2026 zullen de eerste klantentests plaatsvinden. Tegen het eind van dit decennium zijn… Lees meer