volvo-drivers-fuel-challenge-1200.jpg

Volvo Trucks Drivers’ Fuel Challenge 2016 is gestart!

Volvo Trucks gaat opnieuw op zoek naar de zuinigste chauffeur ter wereld. De Drivers’ Fuel Challenge is het initiatief van Volvo Trucks om chauffeurs extra te belonen en te motiveren op het gebied van brandstofbesparing.
Nieuws | 01-03-2016
De challenge start 1 maart en 31 mei 2016 is de laatste kwalificatiedag. Tijdens de nationale finale in juni wordt er gestreden om de eervolle titel ’de zuinigste chauffeur van Nederland’. De nationale winnaar gaat in september Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Zweden. Een van de belangrijkste manieren om kosten te besparen voor een transportbedrijf is brandstofbesparing. Het besparen van brandstof heeft daarnaast een gunstige uitwerking op het milieu. “De truck heeft hier een groot aandeel in, maar de chauffeur is doorslaggevend. Een optimale samenwerking tussen de zuinige truck en de zuinige chauffeur levert het beste resultaat”, stelt Raymond Wittenberg, Manager Transport Solutions bij Volvo Trucks Nederland.

Competitiedeelname

Chauffeurs kunnen kosteloos deelnemen aan de Drivers’ Fuel Challenge met het volgen van de Volvo Trucks praktijktrainingen Zuinig Rijden of Behavior Based Safety (BBS) tussen 1 maart en 31 mei 2016. Direct na de training kan de chauffeur zichzelf inschrijven met zijn persoonlijke score en zich hiermee kwalificeren om de reis naar Zweden te winnen. Beide praktijktrainingen tellen voor 7 praktijkuren in het kader van de verplichte nascholing (Code 95). Volvo Trucks Drivers’ Fuel Challenge 2016

Selectieprocedure

Per maand worden de drie beste chauffeurs geselecteerd en bekend gemaakt. Daarnaast worden er gedurende de gehele kwalificatieperiode drie wildcards uitgereikt waarmee de deelnemers direct doorgaan naar de nationale finale op 25 juni 2016 in Beesd. Twee wildcards worden via acties op social media beschikbaar gesteld. De derde en tevens laatste wildcard wordt uitgereikt aan de chauffeur die tijdens de Drivers’ Fuel Challenge de beste persoonlijke prestatie heeft geleverd.Volg de Facebook pagina van Volvo Trucks Nederland om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

De zuinigste chauffeur van Nederland

Uiteindelijk strijden twaalf finalisten, tijdens de Nationale finale in Beesd, voor de titel ’de zuinigste chauffeur van Nederland’. De winnaar wint naast de eervolle titel ook de reis naar Zweden waar op 9 september 2016 gestreden gaat worden om de titel ’de zuinigste chauffeur ter wereld’. Daarnaast behoren het Volvo Trucks Code 95 nascholingspakket (35 uur) voor de nieuwe cyclus en 1 jaar Dynafleet Fuel & Environment* inclusief de Dynafleet App en een Fuel Efficiency rapportage ook tot het prijzenpakket. Volvo Trucks Drivers’ Fuel Challenge 2016 “Een veilige en zuinige rijstijl zijn essentiële factoren in het streven naar de meest optimale brandstofbesparing. Daarom ontvangen alle finalisten 6 maanden Volvo Trucks Dynafleet Fuel & Environment* inclusief de Dynafleet App en een Fuel Efficiency rapportage. Als extra bonus krijgen ze de laatste theorietraining gratis wanneer zij het gehele Volvo Trucks Code 95 nascholingspakket afnemen. Zo kan uiteindelijk iedereen maximaal scoren”, aldus Raymond Wittenberg. Kans maken op de titel van Zuinigste Chauffeur? Bekijk onze beschikbare trainingen.
Nieuws

De nieuwe Volvo FH16: meer vermogen, minder brandstof

De nieuwe Volvo FH16 is Europa’s krachtigste, maar ook zeer zuinige truck, die kan rijden… Lees meer

Volvo komt met waterstoftrucks

In 2026 zullen de eerste klantentests plaatsvinden. Tegen het eind van dit decennium zijn… Lees meer

Volvo Trucks biedt meer duurzame alternatieven voor diesel

Volvo Trucks heeft het aantal truckmodellen dat kan rijden op synthetische of biodiesel… Lees meer