volvo-drivers-fuel-challenge-1200.jpg

Volvo Trucks Drivers’ Fuel Challenge 2016

Word de zuinigste chauffeur van Nederland en strijd in Zweden mee om de wereldtitel! In maart, april en mei 2016 krijg je tijdens de Volvo praktijktrainingen Zuinig Rijden en Behaviour Based Safety Training (BBS) een persoonlijke score van de chauffeurstrainer, gebaseerd op je brandstofverbruik en rijstijl. Direct na de training kun je jezelf inschrijven met je persoonlijke score en je kwalificeren om de reis naar Zweden te winnen. Per maand worden de drie beste chauffeurs geselecteerd en bekend gemaakt. Daarnaast worden er gedurende de kwalificatieperiode drie wildcards uitgereikt waarmee de deelnemers direct doorgaan naar de nationale finale op 25 juni 2016 in Beesd. Twee wildcards worden via acties op social media beschikbaar gesteld. De derde en laatste wildcard wordt uitgereikt aan de chauffeur die tijdens de chauffeurstraining de beste persoonlijke prestatie heeft geleverd.
Nieuws | 15-03-2016
In totaal gaan 12 nationale finalisten de strijd met elkaar aan op zaterdag 25 juni 2016 bij Volvo Trucks Nederland in Beesd. De winnaar deze finale mag zich de Zuinigste Chauffeur van Nederland noemen én gaat door naar de internationale finale op 9 september 2016 in Göteborg, Zweden.

Prijzenpakket

De Zuinigste Chauffeur van Nederland is een eervolle titel met een bijpassend prijzenpakket. De winnaar wint daarnaast:
  • Een reis naar Zweden waar op 9 september 2016 gestreden wordt om de titel ‘de zuinigste chauffeur ter wereld’;
  • Een jaar lang Dynafleet Fuel & Environment, inclusief de Dynafleet App en Fuel Efficiency Report (mits voertuig over Dynafleet voorbereiding beschikt);
  • Een volledig Volvo nascholingspakket voor Code 95 voor de nieuwe cyclus (2016-2021).

Alle twaalf nationale finalisten ontvangen:

  • 6 maanden lang Dynafleet Fuel & Environment, inclusief de Dynafleet App en Fuel Efficiency Report (mits je truck is uitgerust met Telematic gateway);
  • Eén gratis chauffeurstraining (theorie) voor Code 95 bij afname van het volledige Volvo Trucks nascholingspakket.
Volvo Trucks Drivers’ Fuel Challenge 2016

Win-win

De Drivers’ Fuel Challenge is het initiatief van Volvo Trucks om chauffeurs extra te belonen en te motiveren op het gebied van brandstofbesparing. Deelname is daardoor niet alleen leuk voor chauffeurs maar ook interessant voor hun werkgevers. Als transporteur hebt u direct profijt van een zuinigere rijstijl. Een geoefende chauffeur kan door het toepassen van alle geleerde technieken tot maar liefst 10% brandstof besparen! Bovendien zijn de prijzen in de Drivers’ Fuel Challenge ook in uw voordeel. En tot slot mag u als werkgever mee naar de internationale finale in Zweden om uw chauffeur aan te moedigen in de eindstrijd.

Nieuwe trainingscyclus, nieuwe training beschikbaar

Op 11 september 2016 begint een nieuwe vijfjaarlijkse trainingscyclus voor de Code 95. Volvo breidt het pakket vertrouwde en succesvolle nascholingscursussen uit met de nieuwe chauffeurstraining Productkennis voor onderweg Veiligheid, gezondheid, productiviteit en zuinig rijden door een optimale samenwerking tussen truck en chauffeur staan centraal in de Volvo chauffeurstrainingen voor experts.
Meer informatie over de Drivers' Fuel Challenge of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op.
Nieuws

De nieuwe Volvo FH16: meer vermogen, minder brandstof

De nieuwe Volvo FH16 is Europa’s krachtigste, maar ook zeer zuinige truck, die kan rijden… Lees meer

Volvo komt met waterstoftrucks

In 2026 zullen de eerste klantentests plaatsvinden. Tegen het eind van dit decennium zijn… Lees meer

Volvo Trucks biedt meer duurzame alternatieven voor diesel

Volvo Trucks heeft het aantal truckmodellen dat kan rijden op synthetische of biodiesel… Lees meer