harbers-brandstofbesparing-euro-6-stapD-motoren-1500-2.jpg

Volvo Trucks bespaart brandstof met nieuwe verbeteringen

De verbeterde D11- en D13-dieselmotoren die Volvo Trucks aanbiedt in de Volvo FH, FM en FMX voldoen vanaf nu aan de nieuwe Euro 6 stap D-voorschriften. De motoren zijn voorzien van en aantal verbeteringen dat transporteurs helpt om de brandstofkosten te drukken.
Nieuws | 06-12-2018
“Aangezien brandstof nog steeds een derde van de totale kosten van transporteurs uitmaakt, blijven we alles in het werk stellen om het brandstofverbruik verder te reduceren”, aldus Claes Nilsson, President van Volvo Trucks. “Dit keer resulteerde een combinatie van kleine verbeteringen in een aanzienlijke kostenbesparing voor onze klanten, zonder concessies te doen aan prestaties of productiviteit.”

Stap naar Euro 6D

De nieuwe Euro 6 stap D-norm moet ervoor zorgen dat een voertuig in normale bedrijfsomstandigheden aan de emissienormen beantwoordt. Om aan die strengere emissienormen te voldoen, heeft Volvo Trucks onder meer nieuwe motorsoftware toegepast en werd de coating in het uitlaatgasbehandelingssysteem verbeterd. Ook gebruikt de nieuwe D13-dieselmotor een nieuwe VDS-5-olie met lage viscositeit en nieuwe oliezuigerveren, die het brandstofverbruik en de interne wrijving verlagen. Bovendien bespaart de 500 pk sterke motor extra brandstof door een andere turbo en dezelfde hoge compressieverhouding te gebruiken als de versies met 460 en 420 pk.
“Aangezien brandstof nog steeds een derde van de totale kosten van transporteurs uitmaakt, blijven we alles in het werk stellen om het brandstofverbruik verder te reduceren.”

I-See volledig map-based

De verbeterde I-See functie gebruikt kaartgegevens die opgeslagen zijn in de cloud om de topografie van de route exact te voorspellen en het schakel-, acceleratie- en motorremgedrag daarop af te stemmen. Het systeem werd ontwikkeld om de kinetische energie van het voertuig optimaal te benutten en werd verbeterd met onder andere een nieuwe schakelstrategie en de functie ‘selective coasting’, die de vrijloop functie ‘I-Roll’ doeltreffender gebruikt.Daarnaast schakelt de truck eerder naar de hoogste versnelling en zal deze langer vasthouden. “Deze verbeteringen helpen onze klanten om de nieuwe CO2-wetgeving voor te blijven en tegelijk het brandstofverbruik van de Volvo FH, FM en FMX te optimaliseren”, besluit Claes Nilsson.
harbers-brandstofbesparing-euro-6-stapD-motoren-1024-1.jpg
harbers-brandstofbesparing-euro-6-stapD-motoren-1024-4.jpg
harbers-brandstofbesparing-euro-6-stapD-motoren-1024-3.jpg
harbers-brandstofbesparing-euro-6-stapD-motoren-1024-2.jpg
Nieuws

De nieuwe Volvo FH16: meer vermogen, minder brandstof

De nieuwe Volvo FH16 is Europa’s krachtigste, maar ook zeer zuinige truck, die kan rijden… Lees meer

Volvo komt met waterstoftrucks

In 2026 zullen de eerste klantentests plaatsvinden. Tegen het eind van dit decennium zijn… Lees meer

Volvo Trucks biedt meer duurzame alternatieven voor diesel

Volvo Trucks heeft het aantal truckmodellen dat kan rijden op synthetische of biodiesel… Lees meer