Volvo Ocean Race komt naar Den Haag

De Volvo Ocean Race komt in 2015 naar Den Haag. Om de 3 jaar wordt de Volvo Ocean Race gehouden, de meest spectaculaire zeilwedstrijd rond de wereld. In juni 2015 is de allerlaatste tussenstop in Den Haag. Het Scheveningse strand haalt daarmee een sportief topevenement in huis.
Nieuws | 14-03-2014Nederlandse fans kunnen de race van dichtbij beleven: vanaf het strand, de boulevard en aan boord van de volgboten. Als de zeilers rond 19 juni 2015 in Scheveningen aankomen, hebben ze al een 9 maanden durende uitputtingsslag achter de rug. Na Scheveningen gaat de laatste etappe door naar Gotenburg in Zweden. In Scheveningen komen de deelnemers tussen de twee havenhoofden aan. Daar vertrekken ze 24 uur later ook weer. De herstart is in Le Mans-style. De boten vertrekken dan op volgorde van binnenkomst en met hetzelfde tijdsverschil. Toeschouwers zien het aftellen van de klok en het hijsen van de zeilen.

Bij de komende editie, die in oktober begint, doet er met Team Brunel van schipper Bouwe Bekking weer een Nederlandse boot mee. De Volvo Ocean Race deed Nederland eerder aan in 2006. Toen stopten de schepen in Rotterdam. In 2009 kwam de race vlak langs de kust, maar gold Nederland niet als stopplaats.

Nieuws

Eerste Renault Trucks E-Tech T voor Sluyter Logistics

De Renault Trucks E-Tech T is een van de eerste zwaardere elektrische trucks die in Nederland… Lees meer

De line-up van Volvo Trucks op de IAA 2024

Volvo Trucks toont in september op de IAA Transportation 2024 een wereldwijd productaanbod… Lees meer

Aangepaste openingstijden in de zomer

Wilt u een van onze vestigingen bezoeken? In de zomerperiode hebben wij aangepaste openingstijden.

Lees meer