Volvo Ocean Race komt naar Den Haag

De Volvo Ocean Race komt in 2015 naar Den Haag. Om de 3 jaar wordt de Volvo Ocean Race gehouden, de meest spectaculaire zeilwedstrijd rond de wereld. In juni 2015 is de allerlaatste tussenstop in Den Haag. Het Scheveningse strand haalt daarmee een sportief topevenement in huis.
Nieuws | 14-03-2014Nederlandse fans kunnen de race van dichtbij beleven: vanaf het strand, de boulevard en aan boord van de volgboten. Als de zeilers rond 19 juni 2015 in Scheveningen aankomen, hebben ze al een 9 maanden durende uitputtingsslag achter de rug. Na Scheveningen gaat de laatste etappe door naar Gotenburg in Zweden. In Scheveningen komen de deelnemers tussen de twee havenhoofden aan. Daar vertrekken ze 24 uur later ook weer. De herstart is in Le Mans-style. De boten vertrekken dan op volgorde van binnenkomst en met hetzelfde tijdsverschil. Toeschouwers zien het aftellen van de klok en het hijsen van de zeilen.

Bij de komende editie, die in oktober begint, doet er met Team Brunel van schipper Bouwe Bekking weer een Nederlandse boot mee. De Volvo Ocean Race deed Nederland eerder aan in 2006. Toen stopten de schepen in Rotterdam. In 2009 kwam de race vlak langs de kust, maar gold Nederland niet als stopplaats.

Nieuws

Zilveren jubileum voor Harbers Trucks

Harbers Trucks viert een indrukwekkende mijlpaal: 25 jaar toewijding als Volvo Trucks dealer… Lees meer

Nieuw: de Volvo FM Low Entry

De elektrische Volvo FM Low Entry is ontwikkeld voor inzet in de stad. De truck heeft een… Lees meer

Nog sterkere motor voor Volvo FH16

Volvo Trucks introduceert een nieuwe motor voor de Volvo FH16. De 780 pk-versie is de sterkste… Lees meer