Volvo Ocean Race editie voor FH en FH16

Nieuws | 30-06-2014

Op 4 oktober a.s. start in het Spaanse Alicante de Volvo Ocean Race. Volvo Trucks introduceert nu een speciale Volvo FH en FH16-editie. Deze Volvo Ocean Race Special Edition truck is geïnspireerd door de race en bevat alle elementen om de zwaarste omstandigheden te doorstaan.

De Volvo Ocean Race Special Edition truck is een zeer exclusief model met een hoge 'wow'-factor. We richten ons met dit voertuig op de transportondernemer die bovengemiddeld trots is op zijn truck en zich wil identificeren met de uitdagingen van de Volvo Ocean Race”, verklaart Jan Fijnaut, Director Commercial Trucks bij Volvo Trucks Nederland.

De speciale editie is voorzien van Volvo Ocean Race-emblemen aan zowel de buiten- als binnenkant en striping waarin een golfpatroon is terug te zien. De tapijten in de cabine hebben zeilmotieven en een Volvo Ocean Race-logo. De speciale editie is beschikbaar in twee kleuren: een diepblauwe Dark Knight Pearl en een witte Millennium Silver Metallic.

De truck wordt standaard geleverd met een Long Haul Fuel pakket en een Active Safety Pro pakket met onder andere I-See, Forward Collision Warning met noodremfunctie en Adaptive Cruise Control (ACC).

“In de Volvo Ocean Race zijn duurzaamheid, hightech innovaties en veiligheid uiteraard extreem belangrijk. We wilden dit omzetten naar een truck en zijn toevoegingen. We zijn ervan overtuigd dat we daar met deze Volvo Ocean Race Special Edition in geslaagd zijn. Het is een truck geworden waarmee de zwaarste uitdagingen en obstakels kunnen worden aangegaan. En bovendien een truck om enorm trots op te zijn”, besluit Fijnaut.

Feiten Volvo Ocean Race Special Edition
Volvo FH en Volvo FH16, FH4x2T, FH6x2T, FH4x2V en FH6x2V.
Twee cabinekleuren: Dark Knight Pearl en Millennium Silver Metallic.
Volvo Ocean Race Globetrotter-embleem.
Volvo Ocean Race-cabine striping: 'The Splash'.
Volvo Ocean Race-emblemen in de cabine en aan de buitenkant.
Volvo Ocean Race-vloermatten (de FH16-matten tonen ook de naam van het model).

Over de Volvo Ocean Race
De Volvo Ocean Race is de zwaarste zeilcompetitie ter wereld. Op zaterdag 4 oktober start de twaalfde editie in het Spaanse Alicante. De race eindigt op zaterdag 27 juni 2015 in het Zweedse Gotenburg. Er zijn stopovers in Kaapstad (Zuid-Afrika), Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten), Sanya (China), Auckland (Nieuw-Zeeland), Itajaí (Brazilië), Newport (VS), Lissabon (Portugal), Lorient (Frankrijk) en Den Haag (Nederland). De boten leggen in totaal een afstand van 38.726 nautische mijl af. De Volvo Ocean Race is eigendom van de Volvo Groep (waar Volvo Trucks deel van uitmaakt) en Volvo Cars.

Nieuws

Volvo lanceert krachtige truck op Bio-LNG

De truck kan uitdagende transporttaken op lange afstand uitvoeren en tegelijkertijd de… Lees meer

Wereldprimeur: bijzondere Renault Trucks E-Tech D

Deze Renault Trucks E Tech D is ’s werelds eerste 100% elektrisch aangedreven rioolvoertuig… Lees meer

Bijzondere Volvo FH voor Van Hooft Transport

Deze Volvo FH 500 bakwagen/trekker is voorzien van een 225 tonmeter Erkin autolaadkraan:… Lees meer