xxl-1500x495.jpg

Volvo introduceert nog ruimere XXL-cabine

Chauffeurs die vaak in hun truck overnachten krijgen nog meer leefruimte en comfort in de nieuwe XXL-cabine van Volvo Trucks. Deze extra grote cabine is beschikbaar voor de Volvo FH en Volvo FH16. Met 600 liter meer volume dan de standaard Volvo FH-cabine en een van de grootst denkbare bedden is de nieuwe XXL-cabine het ideale thuis voor chauffeurs in het internationale transport.
Nieuws | 14-05-2019
Chauffeurs die vaak in hun truck overnachten krijgen nog meer leefruimte en comfort in de nieuwe XXL-cabine van Volvo Trucks. Deze extra grote cabine is beschikbaar voor de Volvo FH en Volvo FH16. Met 600 liter meer volume dan de standaard Volvo FH-cabine en een van de grootst denkbare bedden is de nieuwe XXL-cabine het ideale thuis voor chauffeurs in het internationale transport. In de XXL-cabine heeft de bestuurder meer ruimte om zich te bewegen. De achterwand van een bestaande XL-cabine is 25 centimeter naar achteren verplaatst. Ook zijn de C-stijlen versterkt. De XXL-cabine voegt 600 liter extra volume toe aan de leefomgeving van de chauffeur. Het nieuwe bed is 25 centimeter breder en 13 centimeter langer dan dat van de XL-cabine. Het matras is nog comfortabeler: het matras is namelijk gemaakt met een technologie waarbij een kussentje op iedere veer is aangebracht. Het bed is in hoogte verstelbaar. Daarnaast bevat de cabine extra veel opbergruimte zodat chauffeurs meer spullen van thuis kunnen meenemen om van de truck hun thuis te maken. De opbergbakken onder het bed zijn elk 50 liter groter.

Meest comfortabele cabine ooit

“Dit is onze ruimste en meest comfortabele cabine ooit”, aldus Johan Selvén van Volvo Trucks. “Het geeft chauffeurs die meerdere nachten weg zijn de mogelijkheid om meer persoonlijke bezittingen mee te nemen en ook echt een goede nachtrust te krijgen. Dit is belangrijk omdat een uitgeruste chauffeur een productieve en veilige chauffeur is.” De XXL-cabine is vanaf week 23 leverbaar op de FH en FH16. In eerste instantie is de XXL-cabine beschikbaar voor trekkers in 6x2- en 6x4-configuratie.

Bekijk de video over de XXL-cabine

Wilt u meer weten? Neem contact op met uw Harbers Trucks-vestiging.
xxl-1024x457.jpg
xxl-1024x457-2.jpg
xxl-1024x457-1.jpg
Nieuws

Elektromobiliteit: Renault Trucks E-Tech T en C beschikbaar voor pre-order

Renault Trucks kondigt de opening van pre-orders aan voor de Renault Trucks E-Tech T en… Lees meer

Maximale flexibiliteit en lagere CO2 uitstoot

E.J. Bos Diervoeding is met nieuwe Volvo FM klaar voor de toekomst. Door de grote raampartij… Lees meer

Nieuw rapport - Hoge druk op de transportsector om over te schakelen op elektrisch vervoer

Volgens toonaangevende e-commerce- en productiebedrijven in Europa heeft het wegvervoer… Lees meer