Volvo FMX op TKD 2012

Nieuws | 21-05-2012

Volvo Trucks is ook dit jaar weer aanwezig op de Technische Kontakt Dagen (TKD) van 7 tot en met 9 juni in Wezep. Het thema van de TKD is ‘De kracht van ambitie’. Op het buitenterrein (kavel 103) ziet u diverse Volvo FMX trucks die uitstekend passen binnen dit thema. De krachtige FMX, die in 2010 op de markt is gekomen, is uitermate geschikt voor de ruige omstandigheden in de bouwsector. 

De Volvo FMX is speciaal ontworpen voor de meest veeleisende, zware bouwtaken. Een truck met een robuust front, die geen enkele moeite heeft met zware ladingen, slechte wegen en steile hellingen. Voorzieningen als stalen brandstoftanks, speciaal ontwikkelde buitenspiegels, werklampen en luchtinlaat, maken van de Volvo FMX een ware specialist in het terrein. Uiteraard zijn de cabines zo comfortabel en veilig als van een Volvo Truck verwacht mag worden. De aandrijflijn van de Volvo FMX is voorzien van een groot aantal intelligente functies. Hierbij kunt u denken aan de slimme motorrem Volvo Engine Brake+, Hill Start Aid die ondersteuning biedt bij het wegrijden op hellingen en de intelligente I-Shift-transmissie.

Brandstofbesparing en rijcomfort met I-Shift
Volvo Trucks automatisch schakelende versnellingsbak I-Shift kan het brandstofverbruik met maximaal 7% verminderen. Bovendien kunt u met deze transmissie gemakkelijker soepel en behendig manoeuvreren. In de Volvo FMX is de I-Shift versnellingsbak uitgerust met Off-road software, speciaal aangepast aan de specifieke omstandigheden voor het bouwsegment. Ook op het gebied van brandstofverbruik zet de I-Shift in de bouwwereld de nieuwe norm. 

Volvo FMX

Tijdens de TKD kunt u diverse FMX trucks bewonderen. Waaronder een FMX 6x2 van de gemeente Texel. Deze FMX beschikt over X-Track, opgebouwd door Terberg Techniek. X-Track is een hydraulische aandrijving op de vooras. Door toepassing van dit systeem kan extra tractie worden ontwikkeld in moeilijke omstandigheden. X-Track is uitermate geschikt als wegrijhulp voor voertuigen die incidenteel onder moeilijke omstandigheden werken. Groot voordeel is meer grip op de ondergrond. Hierdoor is de truck onder andere uitstekend in te zetten voor gladheidsbestrijding tijdens de winter, in de bosbouw, op onverhard terrein en bij modderige laad- en losplaatsen. Naast deze unieke FMX van de gemeente Texel, zijn ook andere FMX trucks te zien, zoals de FMX 8x2 met lichtgewicht, composiet Fiby kipper en een FMX 4x2 hogedrukwagen van het Waterleidingbedrijf PWN. Deze wordt onder andere ingezet voor het reinigen van het leidingsysteem in de duingebieden.

Ervaar de TKD samen met Volvo Trucks en bezoek ons op kavelnummer 103.
Toegang en parkeren is gratis voor bezoekers. Meer informatie: http://www.tkd.nl/

Data & openingstijden:
Donderdag 7 juni  10.00 uur - 21.00 uur 
Vrijdag 8 juni  10.00 uur - 18.00 uur 
Zaterdag 9 juni  08.00 uur - 16.00 uur

Locatie:
Prinses Margriet Kazerne in Wezep.

Specificaties Volvo FMX:

Asconfiguraties: 4x2, 4x4, 6x2, 6x4, 6x6, 8x2, 8x4, 10x4.
Chassishoogtes: Medium, Standaard/High, X-High en XX-High.
Motoren: 
D11C (11-liter): 330, 370, 410, 450 pk. D13C (13-liter): 380, 420, 460, 500 pk
.

Nieuws

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische bedrijfsauto?

Sinds dinsdag 23 april kunt u weer SEBA-subsidie aanvragen. Hiermee krijgt u tot 5.000… Lees meer

Een maatwerktruck voor specialistisch werk van Van Hooft Transport

Van Hooft Transport heeft een maatwerktruck met Erkin-autolaadkraan in gebruik genoemen.… Lees meer

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer