Volvo FH Electric Hardeman header

Eerste Volvo FH Electric!

Familiebedrijf H. Hardeman Veenendaal vervoert bouwmaterialen met een Volvo FH Electric.
Nieuws | 09-11-2023

Truck voor CO2-neutraal bouwtransport

Familiebedrijf H. Hardeman Veenendaal heeft een Volvo FH Electric in gebruik genomen voor het CO2-neutraal vervoeren van bouwmaterialen. Het is de allereerste Volvo-truck voor het bedrijf in hun vijftigjarig bestaan. De truck is geleverd door Harbers Trucks.

Om de bouwactiviteiten te kunnen continueren, heeft H. Hardeman Veenendaal een Volvo FH Electric aangeschaft. De landelijk en internationaal opererende onderneming heeft een bouwbedrijf in de systeembouw en een handelstak in diverse bouw- en staalproducten. De 4x2-trekker met zes accu’s en een actieradius van zo’n 300 kilometer, wordt onder andere ingezet voor het vervoer van sandwichpanelen.

Hardeman Volvo FH Electric

De allereerste Volvo-truck is elektrisch

Het is de allereerste Volvo-truck van de ruim 35 eenheden in het wagenpark van het bedrijf en is uitgerust met alle denkbare veiligheidspakketten die Volvo te beiden heeft. “Het is een zeer complete truck, waar we onze chauffeurs met veel vertrouwen veilig mee de weg op sturen”, zegt Harm Hardeman, mede-eigenaar van Hardeman BV.

“Kwaliteit en innovatie staan voorop binnen onze onderneming en dat sluit aan bij de kernwaarden van Volvo Trucks. Binnen ons werk is duurzaamheid een belangrijk thema, waarbij CO2-neutraal transport een steeds prominentere rol krijgt. Maar met name de stikstofuitstoot is binnen de bouwsector een belangrijk thema. Door het wegvallen van de zogenoemde bouwvrijstelling, moet alle stikstof die bij bouwprocessen vrijkomen, meetellen in de berekening - dus ook tijdelijke uitstoot van het transport rondom een project. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een truck die hieraan voldoet. De FH Electric kwam daar voor ons als beste optie uit”, aldus Hardeman.

Real time inzicht in ritgegevens en truckstatus

Doordat de Volvo FH Electric standaard gekoppeld is aan verschillende services van Volvo Connect, heeft Hardeman real time inzicht in de rijgegevens en de status van de truck, zoals de batterijcapaciteit en resterende actieradius. “We kunnen zien hoe er gereden wordt en in rapporten zien we de prestatie van de truck en de efficiëntie van de chauffeur terug. Zo kunnen we snel verbeterpunten identificeren en opvolgen. En onderweg krijgt de chauffeur onboard tips om zo efficiënt mogelijk te rijden”, zegt Hardeman.

Bekijk de Volvo FH Electric
Hardeman Volvo FH Electric 2

Tool om actieradius te berekenen

Met de service Range & Route kan de route van de FH Electric gesimuleerd worden en belangrijke factoren worden gedefinieerd die van invloed zijn op de actieradius, zoals extra energieverbruikers en het gewicht van de lading. De service geeft vervolgens een voorspelling over de actieradius en het energieverbruik van de truck. Routepunten kunnen worden toegevoegd, indien nodig kunnen laadstops worden ingepland en de route kan rechtstreeks worden verzonden naar het navigatiesysteem. Hardeman: “Wij beschikken op onze thuisbasis over een eigen laadfaciliteit en we stellen de routes zo samen, dat het mogelijk is om daar te kunnen opladen.”

Volvo FH Electric Hardeman

Over H. Hardeman Veenendaal

Familiebedrijf H. Hardeman Veenendaal bestaat sinds 1973 en is in afgelopen 50 jaar gegroeid tot enerzijds een systeembouwer van bijvoorbeeld bedrijfshallen en kantoren en anderzijds een leverancier van een breed assortiment aan staalproducten, beplatingsmaterialen, bouwmaterialen en materialen voor tuin en erf. Aanvankelijk vooral binnen de agrarische sector, maar al snel ook in industrie en bouw. De laatste jaren wordt er ook geleverd aan particulieren. Een groot deel van deze producten produceert het bedrijf zelf in de fabrieken in Veenendaal.

Benieuwd hoe u zelf elektrisch kunt rijden?

Nieuws

Eerste Renault Trucks E-Tech T voor Sluyter Logistics

De Renault Trucks E-Tech T is een van de eerste zwaardere elektrische trucks die in Nederland… Lees meer

De line-up van Volvo Trucks op de IAA 2024

Volvo Trucks toont in september op de IAA Transportation 2024 een wereldwijd productaanbod… Lees meer

Aangepaste openingstijden in de zomer

Wilt u een van onze vestigingen bezoeken? In de zomerperiode hebben wij aangepaste openingstijden.

Lees meer