volvo-fe-gestuurde-voorloopas-circulus-berkel-1500.jpg

Volvo FE’s met gestuurde voorloopas voor Circulus-Berkel

Circulus-Berkel uit Apeldoorn heeft onlangs twee Volvo FE’s 6x2 met gestuurde voorloopas in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor afvalinzameling. Vooral het goede zichtveld, de prettige ergonomie en de derde stoel in de cabine waren voor Circulus-Berkel redenen voor Volvo Trucks te kiezen. De trucks werden geleverd door Harbers Trucks uit Apeldoorn.
Nieuws | 11-07-2016
Circulus-Berkel uit Apeldoorn heeft onlangs twee Volvo FE’s 6x2 met gestuurde voorloopas in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor afvalinzameling. Vooral het goede zichtveld, de prettige ergonomie en de derde stoel in de cabine waren voor Circulus-Berkel redenen voor Volvo Trucks te kiezen. De trucks werden geleverd door Harbers Trucks uit Apeldoorn. De Volvo FE’s voor Circulus-Berkel beschikken over 280 pk en worden ingezet voor de inzameling van grondstoffen en restafval. De 6x2 trucks zijn voorzien van een achterlader opbouw van Haller/Zoeller. Het zijn de eerste trucks van dit type met gladde wanden. De opbouw kan zowel mini- als rolcontainers aan. Doordat de beladers naast de belading staan, hebben ze minder last van stof uit het afval. Het wagenpark van Circulus-Berkel bestaat uit vijftig voertuigen boven de 12-ton. De twee Volvo FE’s betreffen uitbreiding van de huidige vloot. volvo-fe-gestuurde-voorloopas-circulus-berkel

Prettige ergonomie

Manager wagenparkbeheer, Oscar Faber is blij met de nieuwe voertuigen: “De Volvo FE heeft een ruime comfortcabine, geschikt voor drie personen. Desondanks is de wagen niet te lang. Hierdoor blijft het een wendbare combinatie. Bovendien beoordelen onze chauffeurs de ergonomie van de truck erg positief. Ook het zichtveld is prima. Dit alles is belangrijk in ons werk waarbij veelvuldig in binnensteden wordt gereden en moet worden in- en uitgestapt.” De Volvo FE’s hebben een gestuurde voorloopas wat een korte achteroverbouw en goede aslastverdeling mogelijk maakt.

Circulus-Berkel

Circulus-Berkel verzorgt het afvalbeheer en verricht diensten in de openbare ruimte voor acht klantgemeenten: Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Epe, Lochem en Zutphen. Circulus-Berkel wil bijdragen aan twee belangrijke veranderingen in de samenleving. De eerste is het verder terugdringen van afval en zoveel mogelijk producten en materialen die vrijkomen hergebruiken of omzetten in grondstoffen. Dat is goed voor het milieu, schept regionaal arbeidsplaatsen én stimuleert de economie. Daarnaast wil het bedrijf een bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefomgeving in de regio. De kernwaarden van Circulus-Berkel zijn milieuwinst, activering, participatie en excellente dienstverlening.
Nieuws

10 jaar Volvo Dynamic Steering

Volvo Trucks viert dit jaar het 10-jarig bestaan van Volvo Dynamic Steering (VDS). De met… Lees meer

Eerste Volvo FE Electric huisvuilwagen voor Clean Mat Truckverhuur

Met de introductie van deze eerste Volvo FE Electric huisvuilwagen wordt een belangrijke… Lees meer

Volvo Trucks introduceert nieuwe veiligheidssystemen

Volvo Trucks introduceert nieuwe systemen om de veiligheid van fietsers en voetgangers… Lees meer