harbers-elektrische-truck-vrijbloed-dura-vermeer-1500.jpg

Volvo FE Electric eerste elektrische truck voor infrastructurele werkzaamheden

Vrijbloed Transport uit Haarlem heeft onlangs een order voor een Volvo FE Electric getekend. Het voertuig wordt rond de bouwvak door aannemer Dura Vermeer ingezet bij binnenstedelijke wegenbouwprojecten in voornamelijk Amsterdam. Het is de eerste zware elektrische truck die in dit segment wordt ingezet.
Nieuws | 17-02-2020

Volvo FE Electric voor duurzame wegenbouwsector

De Volvo FE Electric 6x2 beschikt over een elektrisch aangedreven autolaadkraan en laadbak. Dit is nodig om de wegenbouwsector te verduurzamen, aangezien de lading (vaak zand en stenen) behoorlijk zwaar is. Om de vrachtwagen in beweging te krijgen, wordt er gebruik gemaakt van twee elektromotoren met een vermogen van 400kW en 850 Nm koppel. De lithium-ion accupakketten hebben een capaciteit van 200kWh. De remenergie wordt gebruikt om de accu’s op te laden, wat de truck uitermate geschikt maakt voor veel stop-and-go verkeer.

Elektrische truck sluit aan bij duurzaamheidsmissie

De aanschaf van de elektrische truck sluit goed aan bij de duurzaamheidsmissie van zowel Dura Vermeer als Vrijbloed. Mathijs Vrijbloed, Duurzaamheidscoördinator, Innovatie en Communicatie bij Vrijbloed Transport B.V. verklaart: “Met deze vrachtwagen spannen we ons in voor een schone binnenstad.” Ook Dura Vermeer heeft duurzaamheid hoop op de agenda staan. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld dat in 2030 iedere oplossing bijdraagt aan een gezonder en groener Nederland. Momenteel zet Dura Vermeer in Amsterdam machines in die op biobrandstof, gemaakt van plantaardige olie, draaien. Ook wordt er al gereden met een vrachtauto met een elektrische autolaadkraan. De effecten van stikstof-, CO2- en fijnstofemissies worden door deze duurzame keuzes aanzienlijk verminderd.

Volvo FE Electric

  • Truck met volledig elektrische aandrijving voor distributie, afvalinzameling en andere toepassingen in stedelijke omgeving, GVW 27 ton.
  • Aandrijflijn: twee elektromotoren van 400 kW, max. vermogen (330 kW continu), Volvo automatisch schakelende versnellingsbak met twee versnellingen. Max. koppel elektromotor 850 Nm.
  • Energieopslag: Lithium-ion accu's, 200 kWh.
  • Actieradius: 100 tot 140 km, afhankelijk van het energieverbruik van de opbouw.
  • Opladen: er zijn twee manieren van opladen AC-laden via het krachstroomnet (22 kW/32 Amp) of DC-snelladen tot max. 150 kW. Aansluiting via CCS/Combo2 connectoren.
  • Oplaadtijd: van lege naar geheel geladen accu's (200 kWh): CCS2 150 kW snellader circa 1 uur, AC-opladen via het lichtnet circa 8 uur.
Meer informatie over Volvo Electric. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met uw Harbers Trucks-vestiging.
harbers-elektrische-truck-vrijbloed-dura-vermeer-1024.jpg
Nieuws

Eerste Renault Trucks E-Tech T voor Sluyter Logistics

De Renault Trucks E-Tech T is een van de eerste zwaardere elektrische trucks die in Nederland… Lees meer

De line-up van Volvo Trucks op de IAA 2024

Volvo Trucks toont in september op de IAA Transportation 2024 een wereldwijd productaanbod… Lees meer

Aangepaste openingstijden in de zomer

Wilt u een van onze vestigingen bezoeken? In de zomerperiode hebben wij aangepaste openingstijden.

Lees meer