Clean Mat Truckverhuur Volvo FE Electric header

Primeur!

Allereerste Volvo FE Electric voor Clean Mat Truckverhuur.
Nieuws | 07-06-2023

Eerste Volvo FE Electric huisvuilwagen

Clean Mat Truckverhuur B.V., actief in de verhuur van reinigingsvoertuigen voor de afvalbranche, neemt de eerste 376 kWh Volvo FE Electric 6x2 huisvuilwagen in gebruik. De truck beleeft zijn primeur tijdens de Reinigings Demo Dagen.

De allereerste Volvo FE Electric 6x2 NLA huisvuilwagen van Clean Mat Truckverhuur is uitgerust met twee krachtige elektromotoren en een door Volvo ontwikkelde 2-versnellingsbak. Vier nieuwe 94 kWh-accupakketten resulteren in een totaalcapaciteit van 376 kWh aan boord. Clean Mat Truckverhuur richt zich op de toekomst en heeft twee van deze chassis aangeschaft.

Volvo FE Electric Clean Mat Truckverhuur

Stillere en emissievrije afvalinzameling

Voor deze specifieke Volvo is gekozen vanwege de technische mogelijkheden, waarbij een e-PTO en een 21 m3 Geesink GPM4 Combi Split-opbouw met achterlader zijn gecombineerd. Het maakt stillere en emissievrije afvalinzameling in smalle straten en drukke centra mogelijk. De truck heeft een luchtgeveerde vooras en is speciaal voor deze inzet voorzien van een derde stoel. Een Diftar-registratiesysteem, camera's rondom en een ruime comfortcabine met een lage instap voor gemakkelijk in- en uitstappen van de chauffeur, maken dit de ideale elektrische huisvuilwagen voor onder andere binnenstedelijke inzameling.

Een volledige inzameldag zonder tussentijds bijladen

Met de introductie van deze eerste Volvo FE Electric huisvuilwagen wordt een belangrijke stap gezet in de transitie naar elektrisch transport in de afvalbranche. “Deze milieuvriendelijke truck combineert efficiëntie, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Met een indrukwekkende accucapaciteit van 376 kWh streven we ernaar om een volledige inzameldag zonder tussentijds opladen te kunnen voltooien”, zegt Martin Roos, Hoofd afdeling Verhuur bij Clean Mat.

Bekijk de Volvo FE Electric
Clean Mat Truckverhuur Volvo FE Electric header

Succesvol door nauwe samenwerking

De langdurige en sterke relatie tussen Clean Mat Truckverhuur, Harbers Trucks en Volvo Trucks, zowel op het gebied van verkoop als aftersales, heeft geleid tot meer dan 100 verkochte Volvo-trucks in de afgelopen jaren. “Tijdens het aankooptraject van deze Volvo FE Electric huisvuilwagen was het opvallend hoeveel overeenkomsten er waren met de aanschaf van een dieselvoertuig. De overstap naar elektrisch was wel spannend, maar is succesvol gemaakt door de nauwe onderlinge samenwerking met alle betrokkenen”, zegt Martin Roos. “De korte communicatielijnen en uitwisseling van informatie, heeft geresulteerd in dit prachtige eindresultaat”.

De truck is voor het eerst te zien tijdens de Reinigings Demo Dagen, de vakbeurs voor de afval- en reinigingssector, op 7 en 8 juni 2023 in Biddinghuizen.

Over Clean Mat Group

Clean Mat Group is de grootste organisatie in Europa op het gebied van verhuur en verkoop van reinigingsvoertuigen. Met een divers aanbod, waaronder huisvuilwagens, kolkenzuigers, containerwagens en veegmachines, biedt het op maat gemaakte oplossingen voor specifieke behoeften. De onderneming, met kernwaarden: maatschappelijke betrokkenheid, hoge kwaliteit, flexibiliteit, maatwerk en betrouwbaarheid, heeft ruim 850 eenheden, waarvan zo’n 300 bestemd zijn voor de verhuur.

Benieuwd hoe u zelf elektrisch kunt rijden?

Nieuws

BPM-vrijstelling voor bestelauto’s verdwijnt: wat betekent dit?

3 vragen en antwoorden over het verdwijnen van de BPM-vrijstelling.

Lees meer

Volvo schaalt op: serieproductie elektrische trucks in Gent

Volvo schaalt op met serieproductie elektrische trucks in Gent. 

Lees meer

Nieuw: Renault Trucks E-Tech Trafic

Renault Trucks voegt een nieuwe, lichte bedrijfswagen toe aan zijn assortiment: de Renault… Lees meer