Volvo FE 260 Euro 5 voor Koelewijn

Nieuws | 21-05-2012

Koelewijn’s Haringinleggerij gevestigd in Bunschoten nam onlangs drie nieuwe Volvo FE distributietrucks in gebruik. Uiteindelijk koos het bedrijf voor de Volvo FE vanwege de veiligheid, de goede service en de onderhoudsvriendelijkheid. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks dealer Harbers Trucks Barneveld.

Anders dan de naam doet vermoeden, beperkt Koelewijn's Haringinleggerij zich niet tot haring alleen. De toevoeging haringinleggerij verwijst naar de start van het bedrijf. Het familiebedrijf biedt een zo breed mogelijk totaalpakket van vis en vis gerelateerde producten. Veel van de aangeboden producten worden in eigen beheer geproduceerd. Koelewijn's Haringinleggerij bedient met een vloot van 22 chauffeurs en 15 distributietrucks de visdetailhandel. Koeltransport, dat uiteraard voldoet aan de HACCP-normen. Veel van de distributie vindt plaats in de avond of nacht. Logistiek- en Transportmanager Marco van Eersel: "Dat is ook de reden dat we veel van onze trucks uitrusten met een slaapcabine. Bij transport over langere afstanden is terugrijden niet altijd mogelijk, maar we willen wel al onze trucks flexibel in kunnen zetten." 


Service
Er waren verschillende aanbieders in beeld, toen vervanging van drie trucks aan de orde kwam. Uiteindelijk werd de Volvo FE 260 Euro 5 gekozen vanwege de veiligheid, de goede service en de onderhoudsvriendelijkheid. "Belangrijk was ook de goede relatie met Volvo Trucks dealer Harbers Trucks. De service is uitstekend, daarnaast zijn we tevreden over de prestaties van onze huidige Volvo trucks. Nu al blijkt het een zeer goede keuze, rijgedrag en comfort zijn geweldig. De automatisch schakelende versnellingsbak Volvo I-Sync, draagt daar zeker aan bij, alsmede het zeer lage geluidsniveau."

Nieuws

Ontdek de toekomst van transport op de E-TECH Roadshow gepresenteerd door Renault Trucks

Kom op 12 juli tussen 10.00u en 19.00u naar de Renault Trucks Roadshow bij Harbers Trucks… Lees meer

De nieuwe Volvo FH16: meer vermogen, minder brandstof

De nieuwe Volvo FH16 is Europa’s krachtigste, maar ook zeer zuinige truck, die kan rijden… Lees meer

Volvo komt met waterstoftrucks

In 2026 zullen de eerste klantentests plaatsvinden. Tegen het eind van dit decennium zijn… Lees meer