Volvo FE 260 Euro 5 voor Koelewijn

Nieuws | 21-05-2012

Koelewijn’s Haringinleggerij gevestigd in Bunschoten nam onlangs drie nieuwe Volvo FE distributietrucks in gebruik. Uiteindelijk koos het bedrijf voor de Volvo FE vanwege de veiligheid, de goede service en de onderhoudsvriendelijkheid. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks dealer Harbers Trucks Barneveld.

Anders dan de naam doet vermoeden, beperkt Koelewijn's Haringinleggerij zich niet tot haring alleen. De toevoeging haringinleggerij verwijst naar de start van het bedrijf. Het familiebedrijf biedt een zo breed mogelijk totaalpakket van vis en vis gerelateerde producten. Veel van de aangeboden producten worden in eigen beheer geproduceerd. Koelewijn's Haringinleggerij bedient met een vloot van 22 chauffeurs en 15 distributietrucks de visdetailhandel. Koeltransport, dat uiteraard voldoet aan de HACCP-normen. Veel van de distributie vindt plaats in de avond of nacht. Logistiek- en Transportmanager Marco van Eersel: "Dat is ook de reden dat we veel van onze trucks uitrusten met een slaapcabine. Bij transport over langere afstanden is terugrijden niet altijd mogelijk, maar we willen wel al onze trucks flexibel in kunnen zetten." 


Service
Er waren verschillende aanbieders in beeld, toen vervanging van drie trucks aan de orde kwam. Uiteindelijk werd de Volvo FE 260 Euro 5 gekozen vanwege de veiligheid, de goede service en de onderhoudsvriendelijkheid. "Belangrijk was ook de goede relatie met Volvo Trucks dealer Harbers Trucks. De service is uitstekend, daarnaast zijn we tevreden over de prestaties van onze huidige Volvo trucks. Nu al blijkt het een zeer goede keuze, rijgedrag en comfort zijn geweldig. De automatisch schakelende versnellingsbak Volvo I-Sync, draagt daar zeker aan bij, alsmede het zeer lage geluidsniveau."

Nieuws

Volvo Trucks biedt zelfrijdende transportoplossing voor Brønnøy Kalk AS

Volvo Trucks is een baanbrekende overeenkomst aangegaan met Brønnøy Kalk AS in Noorwegen om… Lees meer

Duitsland schrapt komende twee jaar Maut voor LNG-trucks

Voor transporteurs die rijden op Duitsland is het nog interessanter geworden om over te stappen… Lees meer

“Iedereen moet dit werk kunnen doen”

Het chauffeurstekort groeit. Steeds meer transportbedrijven kunnen de toenemende vraag naar… Lees meer