Martin-van-den-Brink-1024.jpg

VOLG MAMMOET RALLYSPORT IN DE AANLOOP NAAR DAKAR

Over minder dan twee weken start in Asunción in Paraguay de 39e editie van de Dakar Rally. Aan de Dakar Rally 2017 nemen 50 trucks deel waaronder 19 Nederlandse teams. Voor Mammoet Rallysport verschijnen Martin van den Brink en Pascal de Baar op 2 januari met Renault-trucks aan de start. Eerstgenoemde vertelt in verschillende korte films over de Mammoet Rallysport-wereld en de vele voorbereidingen die worden getroffen in de aanloop naar Dakar. De video’s zijn nu te bekijken op social media en de websites.
Nieuws | 20-12-2016


“Teamgeest, doorzettingsvermogen, keihard werken en wilskracht. Dat zijn de basisingrediënten van de succesformule die Mammoet Rallysport heet. Wij geven nooit op”, aldus Martin van den Brink.

Renault-trucks in de Dakar

Mammoet Rallysport rijdt de Dakar Rally met een Renault Trucks K520 (Pascal de Baar) en een Renault Trucks Sherpa (Martin van den Brink). Ook het Riwald Dakar Team, waarmee Mammoet Rallysport samenwerkt, rijdt met een Renault Trucks K520.

De Renault Trucks Sherpa van Martin van den Brink is een voertuig dat vooral door het leger in Afrika en het Midden-Oosten wordt ingezet voor het rijden off-road. “Doordat wij achter de wielen en dus achter de schokbrekers zitten, krijgen we als bemanning minder klappen. Ideaal voor off-road rijden”, legt Martin van den Brink uit.

Renault Trucks wil met de Dakar Rally vooral uitersten opzoeken om de robuustheid van de truck te tonen. De fabrikant heeft een verleden van rally’s en adventure tochten zoals de Cape to Cape en Silk Road. Mammoet Rallysport heeft nauwe banden met MKR: een van oudsher Renault Trucks-fabrieksteam in het truckracen. “Hoewel we met Renault Trucks niet meer deelnemen aan dit soort wedstrijden, zien we toch dat de voorliefde voor Renault Trucks als rallytruck blijft bestaan. Daar zijn we uitermate trots op en ondersteunen we graag”, verklaart Maarten Broens, verkoopdirecteur Renault Trucks Nederland.

Blik achter de schermen

In verschillende korte films neemt Martin de kijker nu mee in de voorbereidingen op de Dakar Rally 2017. Hij geeft daarmee een blik achter de schermen van het rallysportteam.
Nieuws

Ontdek de toekomst van transport op de E-TECH Roadshow gepresenteerd door Renault Trucks

Kom op 12 juli tussen 10.00u en 19.00u naar de Renault Trucks Roadshow bij Harbers Trucks… Lees meer

De nieuwe Volvo FH16: meer vermogen, minder brandstof

De nieuwe Volvo FH16 is Europa’s krachtigste, maar ook zeer zuinige truck, die kan rijden… Lees meer

Volvo komt met waterstoftrucks

In 2026 zullen de eerste klantentests plaatsvinden. Tegen het eind van dit decennium zijn… Lees meer