620_2022_Vd_Brug_Elspeet-004

Van de Brug Transport bespaart brandstof met Volvo FH I-Save

Van de Brug Transport uit Elspeet heeft een derde Volvo FH I-Save 460 4x2-trekker met de zuinige Turbo Compound-motor aan de vloot toegevoegd. “De Volvo FH I-Save heeft zich bij ons in de praktijk bewezen”, zegt directeur Gerco van de Brug. “Deze truck is zo’n 10 procent zuiniger dan de andere trucks in onze vloot.” De nieuwe Volvo FH I-Save is geleverd door Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks Harderwijk.
Nieuws | 12-10-2022

Specialist in het transport van agrarische bulkgoederen

Van de Brug Transport is gespecialiseerd in het transport van agrarische bulkgoederen. “Denk aan kalvermelkpoeder, koeienvoer, varkensvoer en kippenvoer”, zegt directeur Gerco van de Brug. “Wij brengen gereed product van de producent naar de afnemer en brengen grondstoffen naar de fabriek. Dat doen we in Nederland, België en Duitsland met tien trucks, waarvan zeven Volvo-trucks, en twaalf opleggers. Naast de agrarische producten, vervoeren wij ook pellets voor pelletkachels.”

10 procent brandstof besparen

Recent heeft Van de Brug Transport een Volvo FH I-Save 460 4x2-trekker met de zuinige Turbo Compound-motor aan de vloot toegevoegd. “De Turbo Compound-motor heeft zich bij ons in de praktijk bewezen. Brandstofverbruik is een grote kostenpost en met de Volvo FH I-Save besparen we aanzienlijk. We hadden al twee Volvo FH I-Save-trekkers en die zijn zo’n 10 procent zuiniger dan de andere trucks in onze vloot. De andere twee trucks rijden internationaal, deze nieuwe truck rijdt vooral in de regio. Hoewel de inzet dus anders is, zien we dat de nieuwe truck ook goed scoort qua verbruik.”

620_2022_Vd_Brug_Elspeet-005
620_2022_Vd_Brug_Elspeet-009

Meer comfort

Het is voor Van de Brug Transport de eerste Volvo FH van het nieuwe model. “De nieuwe Volvo FH biedt de chauffeur nog meer comfort. Ook nieuw is dat de chauffeur op het display real-time de beoordeling van zijn rijprestaties kan zien. Eerder ging dat via een app, maar nu dat rechtstreeks zichtbaar is op het display is het voor de chauffeur nog makkelijker om te kijken.”

Onderhoudscontract biedt zekerheid

Van de Brug heeft voor de nieuwe truck een Volvo Gold onderhoudscontract afgesloten. “Voor al onze trucks hebben we een onderhoudscontract. Hiermee kopen we in feite het risico af en weten we precies waar we aan toe zijn. Harbers Trucks regelt alles voor ons op het gebied van onderhoud en heeft zich bewezen als een betrouwbare partner waar we op kunnen bouwen. De samenwerking bestaat al ruim twintig jaar. Harbers Trucks is net als ons een familiebedrijf met een instelling van: niet zeuren maar aanpakken. Die mentaliteit past heel goed bij ons. Een boer die voer bestelt kan daar niet een dag op wachten. Als er iets is met een van onze trucks, moet er dus direct een oplossing komen. Harbers Trucks begrijpt dat.”

620_2022_Vd_Brug_Elspeet-008
Nieuws

Volvo Trucks biedt meer duurzame alternatieven voor diesel

Volvo Trucks heeft het aantal truckmodellen dat kan rijden op synthetische of biodiesel… Lees meer

BPM-actie voor bedrijfswagens

Koop nog dit jaar een nieuwe bedrijfswagen en bespaar duizenden euro’s.

Lees meer

Dit is hoe chauffeur René de actieradius van zijn elektrische vrachtwagen beïnvloedt

BIGtruck Online Magazine rijdt een dag met hem mee in de Volvo FM Electric.

Lees meer