pb-uretek-1500.jpg

Uretek kiest wederom voor kracht van Volvo-trucks

Uretek uit Lelystad, specialist in herstel van verzakte vloeren en funderingen, heeft een tweede Volvo FH 420 6x2-bakwagen aan de vloot toegevoegd. De goede ervaringen met de eerste truck en dealer Harbers Trucks waren redenen om weer voor Volvo-trucks te kiezen.
Nieuws | 29-01-2019
Uretek uit Lelystad, specialist in herstel van verzakte vloeren en funderingen, heeft een tweede Volvo FH 420 6x2-bakwagen aan de vloot toegevoegd. De goede ervaringen met de eerste truck en dealer Harbers Trucks waren redenen om weer voor Volvo-trucks te kiezen. “Wij herstellen de draagkracht van verzakte vloeren en funderingen, zowel op de zakelijke als particuliere markt”, zegt Arend Knufman, manager verkoop & techniek en technisch adviseur bij Uretek. “In principe is alles mogelijk: van herstel van funderingen van monumentale panden en woningen tot bedrijfsvloeren, kraanbanen of stootplaten bij viaducten.”

Selfsupporting

De werkzaamheden die Uretek uitvoert, vereisen naast specifieke kennis ook sterk materiaal. Twee jaar geleden nam Uretek de eerste Volvo FH 420 6x2-bakwagen in gebruik en op basis van de positieve ervaringen volgde onlangs de tweede. “Naast een vervoermiddel zijn deze trucks voor ons ook een mobiele werkplaats”, zegt Knufman. “Wij willen op locatie volledig selfsupporting zijn en hebben veel stroom en vermogen nodig om onze apparatuur en machines, zoals compressorunits en pompen, aan te drijven. Dan moet je denken aan ruim 100 KVA. Een paar jaar geleden zijn we op zoek gegaan zoeken naar een truck die aan onze eisen kan voldoen. Na een oriëntatie onder verschillende merken kwam Volvo Trucks als beste uit de bus.”

Uniek

De werkwijze van Uretek is uniek. “Wij zijn de enige in Nederland die daarvoor een licentie heeft”, vertelt Knufman. “In hoofdzaak doen we twee dingen. Via doelgerichte bodeminjecties spuiten we onder de verzakte fundering een speciaal ontwikkelde twee-componenten expansiehars in om de draagkracht van de bodem te herstellen en verdere verzakking te voorkomen. Binnen vijftien seconden neemt die expansiehars 33 keer zijn eigen volume aan. Ook is het mogelijk om de verzakte fundering te liften naar het oorspronkelijke niveau. We zijn in staat om tot een halve millimeter precies te werken.”

Work Remote

De nieuwe Volvo FH 6x2-bakwagen is geheel naar de wens van Uretek opgebouwd, waarbij speciale aandacht was voor het comfort van het personeel. “Vaak zijn we met twee à drie mensen op pad”, zegt Knufman. “Dan is het wel zaak dat zij comfortabel zitten. Af fabriek is de truck geleverd met vier stoelen en Harbers Trucks heeft dat omgebouwd naar drie zitposities zodat zij net wat extra ruimte hebben. Ook zitten er extra stopcontacten rondom de truck.” De Volvo FH is tevens uitgerust met Work Remote. “Daarmee kunnen we nagenoeg alle accessoires met een afstandsbediening bedienen, zoals werklampen en zwaailichten, starten en stoppen van de motor en het aggregaat en verstellen van de luchtvering. Dat maakt ons werk een stuk efficiënter omdat personeel niet telkens de cabine in en uit hoeft.” Wicherson Trading uit Vollenhove, specialist in carrosseriebouw, verzorgde de opbouw. De levering van de truck kwam tot stand in samenwerking met Harbers Trucks in Harderwijk. “De samenwerking verloopt heel goed. Dat geldt zowel voor de begeleiding in het aankooptraject als het onderhoud, dat we daar ook laten doen.”

Over Uretek

De methode die Uretek toepast is in 1983 in Finland ontwikkeld. In 1991 werd een vestiging in Nederland geopend. In 2016 zijn de krachten van Uretek in Nederland, België en Luxemburg gebundeld tot Uretek Benelux.
pb-uretek-1024-2.jpg
pb-uretek-1024-1.jpg
Nieuws

Eerste Renault Trucks E-Tech T voor Sluyter Logistics

De Renault Trucks E-Tech T is een van de eerste zwaardere elektrische trucks die in Nederland… Lees meer

De line-up van Volvo Trucks op de IAA 2024

Volvo Trucks toont in september op de IAA Transportation 2024 een wereldwijd productaanbod… Lees meer

Aangepaste openingstijden in de zomer

Wilt u een van onze vestigingen bezoeken? In de zomerperiode hebben wij aangepaste openingstijden.

Lees meer