Uptime Service: voor maximale beschikbaarheid van trucks

Nieuws | 19-10-2012

Volvo Trucks introduceert tegelijkertijd met de nieuwe Volvo FH-serie de Volvo Uptime Service. Deze service biedt de mogelijkheid tot online controle van trucks wat leidt tot een efficiëntere werkplaatsplanning en nog grotere beschikbaarheid van de truck.`

De Volvo FH-serie is standaard uitgerust met een speciale communicatie-unit telematicagateway (TGW), waardoor de truck draadloos is verbonden met het GSM-netwerk. De werkplaats kan op afstand online en in realtime de conditie van het voertuig beoordelen, waaronder slijtage aan onder andere remmen en koppeling, toestand van de accu en het luchtdrogerfilter. Christian Gustavsson, Service Manager bij Volvo Trucks schetst de grote voordelen van Volvo Uptime Service: "Nu de werkplaats kan zien wat de werkelijke slijtage is, kan de volgende onderhoudsbeurt indien nodig worden vervroegd of naar achteren worden geschoven. Dit voorkomt overbodige bezoeken aan de werkplaats en dus neemt de beschikbaarheid van de truck toe.”

Door de draadloze verbinding kunnen ook updates naar de trucks worden verzonden, waarbij het niet uitmaakt op welke plek zij zich op dat moment bevinden. Alles wat nu nog via een kabelverbinding in de werkplaats geschiedt, kan straks op afstand plaats vinden. De trucks hoeven dus niet meer naar een Volvo-werkplaats te komen.

Volvo Trucks zet met haar Volvo FH-serie hoog in op duurzaamheid. De technische conditie van de trucks is dankzij de nieuwe toepassing veel beter zichtbaar en altijd actueel. Onderhoud- en reparatiewerkzaamheden worden zo aangepast aan de bedrijfsactiviteiten van de klant. De kansen op ongeplande stilstand zijn tot een minimum beperkt.

Deze nieuwe service , als onderdeel  van het nieuwe Volvo Gold Contract, draagt bij aan een maximale beschikbaarheid van de nieuwe Volvo FH-serie.

 

Nieuws

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer

Honderd elektrische trucks voor DFDS

Logistieke onderneming DFDS breidt zijn vloot elektrische Volvo-trucks verder uit.

Lees meer

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische truck?

Gaat u een elektrische truck kopen? Dan komt u in aanmerking voor subsidie.

Lees meer