x.png

Twintig elektrische Renault Trucks D Z.E. voor Urby

Urby, de specialist in first en last mile leveringen en dochteronderneming van La Poste Group en Banque des Territoires, investeert in een emissievrije vloot. Het bedrijf heeft 20 elektrische Renault Trucks D Z.E. besteld, speciaal voor stadsdistributie, die vanaf 2022 in 15 Franse steden worden ingezet.
Nieuws | 24-09-2021
Om te voldoen aan de groeiende vraag van klanten en de aanscherping van de stedelijke regelgeving, met name de geleidelijke invoering van Lage Emissie Zones (LEZ), schaft Urby, de specialist in first en last mile leveringen, een vloot van 100% elektrische Renault Trucks vrachtwagens aan.

Actieradius van de Renault Trucks D Z.E.

Urby heeft gekozen voor 20 Renault Trucks D Z.E. 4x2 16-tons vrachtwagens. Redenen voor aanschaf waren de beproefde technologie van Renault Trucks, de actieradius van het voertuig, die in overeenstemming is met het vereiste gebruik, en het onderhoud dat door het gespecialiseerde netwerk van de fabrikant wordt verzorgd. Deze elektrische vrachtwagens zullen vanaf 2022 in een vijftiental steden in Frankrijk in gebruik worden genomen, waaronder Parijs, Lyon, Bordeaux, Lille en Nantes.

Ideale truck voor de stad

De Renault Trucks D Z.E. is de ideale vrachtwagen voor gebruik in de stad, omdat hij alle (binnen)stedelijke gebieden kan bereiken, zelfs die met de smalste straten of met verkeersbeperkingen. En emissievrij leveringen kan uitvoeren zonder plaatselijk vervuilende stoffen uit te stoten of geluidsoverlast te veroorzaken. "Wij zijn ervan overtuigd dat de toekomst van de transportbranche in groene oplossingen ligt", legt Frédéric Delaval, uitvoerend directeur van het Urby-netwerk, uit. "Ons doel is om de levering van goederen opnieuw uit te vinden, en zelfs nieuw leven in te blazen, vanuit milieuoogpunt. Dankzij zijn grote laadvermogen is de volledig elektrische Renault Trucks D Z.E. een belangrijke speler op de markt van het innovatieve goederentransport."

Duurzaamheid en milieu

Renault Trucks President Bruno Blin is verheugd over deze samenwerking met Urby. "Bij Renault Trucks is de strijd tegen de opwarming van de aarde onze prioriteit. Wij geloven in elektrische mobiliteit om de duurzaamheid van ons milieu en dat van toekomstige generaties te waarborgen. Dit vereist een grondige transformatie van de transportsector, die fabrikanten en transporteurs samen moeten doorvoeren. Met de lancering van deze 20 volledig elektrische vrachtwagens in Frankrijk, nemen Urby en Renault Trucks het voortouw in deze verandering."

100% fossielvrij

Renault Trucks, dat zich heeft gecommitteerd aan de Overeenkomst van Parijs om tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken, heeft als doel gesteld dat 10% van zijn productie in 2025 elektrisch moet zijn en 35% in 2030. Tegen 2040 zal de volledige range 100% vrij zijn van fossiele brandstoffen.

Technische kenmerken

  • GVW van 16 ton
  • 16,7 ton technisch gewicht
  • Elektromotor: 185 kW (continu vermogen van 130 kW)
  • Maximaal koppel elektromotor: 425 Nm
  • Geautomatiseerde 2-traps versnellingsbak
  • Energieopslag: lithium-ion batterijen met een capaciteit van 4x 66 KWh
  • Actieradius: tot 250 km
  • Carrosserie van bestelwagen met een achterklep voor 18 pallets

Meer weten?

Neem contact met ons op » Foto, van links naar rechts: Christophe Martin, algemeen directeur Renault Trucks Frankrijk - Frédéric Delaval, algemeen directeur URBY - Olivier Storch, plaatsvervangend algemeen directeur Geopost DPD Group - Bruno Blin, president-directeur Renault Trucks.
Harbers_Z.E_Urby_Trucks_1024x457.png
Nieuws

Open Huis 2023 - Bekijk hier onze aftermovie!

Kijk met ons mee terug op een fantastisch geslaagd Electric Event en Open Huis!

Lees meer

Volvo FH Electric is ‘International Truck of the Year 2024’

Het is de eerste keer ooit dat een elektrische truck de prijs wint.

Lees meer

Bekijk de nieuwe Renault Trucks Master

Renault Trucks brengt in 2024 een nieuwe generatie bedrijfsvoertuigen op de markt: de Renault… Lees meer