volvo-fh-trekkers-voor-defensie_02.jpg

Twaalf Volvo FH-trekkers voor het Ministerie van Defensie

Nieuws | 29-06-2017

Volvo Trucks Nederland heeft onlangs elf Volvo FH 4x2-trekkers en een Volvo FH 6x4-trekker geleverd aan de Het Materieel Logistiek Commando (MatLogCo) van het Ministerie van Defensie. Volvo Trucks is tevens verantwoordelijk voor reparatie en onderhoud voor een contractperiode van 10 jaar. De uitvoering hiervan is in handen van Volvo Trucks-dealers Harbers Trucks in Barneveld en Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens B.V. in Broek op Langedijk.

De totale Europese openbare aanbesteding omvatte de vervanging en levering van twaalf trekkers en zestien verschillende typen opleggers. Het Ministerie van Defensie zet de combinaties in voor het vervoer van divers materieel en brandstoffen naar de kazernes, alsmede naar oefeningen in binnen- en buitenland. Het gemiddeld jaarkilometrage is berekend op 70.000 km.

De ADR-gecertificeerde Volvo FH-trekkers zijn uitgerust met een bladgeveerde 8-tons vooras en luchtvering achter. Elf van de trekkers worden aangedreven door een 420 pk Euro 6-motor met Volvo I-Shift. De twaalfde Volvo FH heeft een vermogen van 500 pk en is bedoeld voor transport met een dieplader.

In alle trucks is Volvo Trucks’ nieuwe mediaplatform geïntegreerd met handsfree bedienbare communicatiemogelijkheden en een TomTom navigatiesysteem, geoptimaliseerd voor gebruik door trucks. De tweepersoons slaapcabine is voorzien van Volvo I-ParkCool. Deze standairco is geïntegreerd in het klimaatsysteem van het voertuig.

Tien van de geleverde trucks zijn door MatLogCo overgedragen aan de Landmacht, twee zijn bestemd voor de Marine. Het onderhoud van de in Harskamp gestationeerde Volvo FH-trekkers is in handen van Harbers Trucks in Barneveld. Voor de trekkers met standplaats Den Helder neemt Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens B.V. in Broek op Langedijk deze taak op zich.

volvo-fh-trekkers-voor-defensie_03.jpg
volvo-fh-trekkers-voor-defensie_01.jpg
Nieuws

Volvo Trucks biedt zelfrijdende transportoplossing voor Brønnøy Kalk AS

Volvo Trucks is een baanbrekende overeenkomst aangegaan met Brønnøy Kalk AS in Noorwegen om… Lees meer

Duitsland schrapt komende twee jaar Maut voor LNG-trucks

Voor transporteurs die rijden op Duitsland is het nog interessanter geworden om over te stappen… Lees meer

“Iedereen moet dit werk kunnen doen”

Het chauffeurstekort groeit. Steeds meer transportbedrijven kunnen de toenemende vraag naar… Lees meer