Renault Trucks Diamond header

Bijzondere Renault Trucks E-Tech T

De Renault Trucks E-Tech T 'Diamond Echo' heeft een uniek ontwerp. De truck maakt een tour door Europa.
Nieuws | 10-04-2024

Truck maakt 60 stops in 7 landen

Renault Trucks heeft een primeur en start een Europese tour met een unieke 100% elektrische vrachtwagen. Dit voertuig, een Renault Trucks E-Tech T met de naam "Diamond Echo", heeft een uniek elektroluminescent ontwerp. 

De truck start de tour op 11 april vanuit de fabriek in Bourg-en-Bresse waar de elektrische truck is gebouwd. Tijdens de tour zal de truck meer dan 10.000 kilometer afleggen, door 7 verschillende landen, met meer dan 60 tussenstops. Het doel van de tour is om aan de transportwereld te laten zien dat elektrische mobiliteit realistisch is. De transitie is gaande, duurzaam transport is realiseerbaar en binnen handbereik.

Complete range elektrische voertuigen

Renault Trucks zet zich in voor een energietransformatie die voornamelijk gebaseerd is op elektrische mobiliteit. De fabrikant biedt een compleet assortiment van 100% elektrische voertuigen, van cargo bikes van 650 kg tot trekkers van 44 ton en vrachtwagens voor het constructiesegment. Deze week start de tour door Europa met een elektrische en elektroluminescente vrachtwagen: de Renault Trucks E-Tech T Diamond Echo.

Renault Trucks Diamond

Elektrische truck met een uniek ontwerp

De Renault Trucks E-Tech T Diamond Echo is beschilderd met speciale LumiLor lak. Deze lak is gebaseerd op de Lumilor-technologie en is aangebracht door Demon Paint. Wanneer de lak wordt blootgesteld aan een elektrische prikkel (er loopt elektrische stroom doorheen), gaat hij gloeien zodat het design oplicht.

Deze uitzonderlijke truck is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende chauffeurs uit Europa die zijn samengekomen in Lyon. Samen met design- en verfspecialisten is het design ontworpen. Het unieke design komt het beste tot zijn recht in het donker.

Renault Trucks Diamond header

Tour door Europa

De Renault Trucks E-Tech T ‘Diamond Echo’ is de eerste 100% elektrische vrachtwagen die van april tot juli een tour door Europa maakt.

De truck zal meer dan 10.000 kilometer afleggen, in totaal door 7 Europse landen rijden en meer dan 60 stops maken. Elke stop is een gelegenheid voor het team om transportprofessionals te ontmoeten, van chauffeurs tot transporteurs, van dealermedewerkers tot ambassadeurs. Met de tour willen we laten zien wat de voordelen van elektrische mobiliteit zijn. Het complete Renault Trucks E-Tech gamma heeft voor iedere transportvraag een elektrische oplossing.

Roadshow programma

De Diamond Echo komt naar Nederland

De speciale truck komt ook naar Nederland tijdens de tour door Europa. Op vrijdagavond 19 april is de truck te bewonderen bij de Milence charging hub voor elektrische vrachtwagens in Venlo. En op zaterdag 20 april wordt de truck getest door chauffeurs tijdens het Truckstar EV event in Asten. Op zondag 21 en op maandag 22 april worden er demoritten met de truck gereden. Op 23 april zal de truck zijn route vervolgen richting het Verenigd Koninkrijk.

Nieuws

Ontdek de toekomst van transport op de E-TECH Roadshow gepresenteerd door Renault Trucks

Kom op 12 juli tussen 10.00u en 19.00u naar de Renault Trucks Roadshow bij Harbers Trucks… Lees meer

De nieuwe Volvo FH16: meer vermogen, minder brandstof

De nieuwe Volvo FH16 is Europa’s krachtigste, maar ook zeer zuinige truck, die kan rijden… Lees meer

Volvo komt met waterstoftrucks

In 2026 zullen de eerste klantentests plaatsvinden. Tegen het eind van dit decennium zijn… Lees meer