harbers-1500.jpg

Supermarktketen en Volvo Trucks onderzoeken kansen voor elektrisch transport

Volvo Trucks en ICA Zweden, de grootste supermarktketen van het land, bundelen hun krachten om te onderzoeken welke transportstromen van het bedrijf elektrisch kunnen worden.
Nieuws | 04-11-2020
Als eerste stap gaan ICA Zweden en Volvo Trucks onderdelen van de transportstromen van ICA Zweden analyseren om mogelijke routes voor elektrische voertuigen te vinden. “We hebben een belangrijke verantwoordelijkheid om de gevolgen van onze transporten op het klimaat te verminderen. Dankzij onze samenwerking met Volvo Trucks komen de ontwikkelingen om onze transportemissies te verminderen, in een versneld tempo. Dit is volledig in lijn met het duurzaamheidsbeleid van ICA”, zegt Anders Svensson, CEO van ICA Zweden.

Investeren in efficiënte transportoplossingen

De samenwerking betreft het wegvervoer voor ICA binnen Zweden, zowel in stadscentra als op langere routes tussen steden. ICA Zweden en Volvo Trucks gaan samenwerken aan een basis voor elektrische transportoplossingen door gebruik te maken van bestaande technologieën en door gezamenlijk nieuwe technologieën te testen. “Samen kunnen we de introductie van efficiënte, fossielvrije transportoplossingen versnellen. De samenwerking geeft ons meer inzicht in hoe we met elektrische trucks de CO2-uitstoot van grote transportstromen snel kunnen terugbrengen”, zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Volledig CO2-neutraal wegtransport

ICA Zweden en Volvo Trucks hebben al veel ervaring opgedaan met het verminderen van de negatieve gevolgen van hun bedrijven op het klimaat. Het doel van ICA is dat de Zweedse dochteronderneming van de groep uiterlijk in 2030 een volledig CO2-neutraal wegtransportsysteem heeft. Sinds 2019 produceert en verkoopt Volvo Trucks volledig elektrische trucks die onder meer bestemd zijn voor levering aan winkels in steden.

Grootste supermarktketen van Zweden

Met ongeveer 1300 winkels en een marktaandeel van circa 36 procent is ICA Zweden de grootste supermarktketen in Zweden. Het bedrijf werkt samen met onafhankelijke ICA-retailers met eigen winkels, waardoor ze concepten en aanbiedingen kunnen afstemmen op de lokale vraag.

Meer weten over elektrische Volvo-trucks?

Kijk hier of neem contact op met uw Harbers Trucks-vestiging. Neem contact met ons op »
harbers-1024-1.jpg
harbers-1024.jpg
Nieuws

Honderd elektrische trucks voor DFDS

Logistieke onderneming DFDS breidt zijn vloot elektrische Volvo-trucks verder uit.

Lees meer

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische truck?

Gaat u een elektrische truck kopen? Dan komt u in aanmerking voor subsidie.

Lees meer

Zilveren jubileum voor Harbers Trucks

Harbers Trucks viert een indrukwekkende mijlpaal: 25 jaar toewijding als Volvo Trucks dealer… Lees meer