Strekrem voorkomt scharen

In bepaalde situaties zoals het nemen van bochten of heuvelafwaarts rijden op een gladde weg, is het gevaar aanwezig dat de aanhanger de truck wil inhalen en de combinatie kan gaan scharen. De strekrem is een nieuwe voorziening van Volvo die dit moet voorkomen.
Nieuws | 21-01-2013





Door de aanhanger pulserend af te remmen, wordt de voertuigcombinatie als het ware uitgerekt en neemt het gevaar af. Het systeem kan automatisch worden geactiveerd in risicovolle situaties, bij snelheden tot 50 km/u. Het zorgt ervoor dat de chauffeur ondersteund wordt en dat het risico op een ongeval daadwerkelijk wordt verminderd.

De strekrem kunt u zien als de heruitvinding van de trailerrem. Als u de handle van de motorrembediening naar u toe toetrekt, kunt u alleen met de trailerassen remmen en zodoende de combinatie strekken als dat nodig is. Het is daarmee een echte veiligheidsvoorziening. De rem kan alleen worden ingeschakeld bij snelheden onder de 50 km/u, daarna wordt deze automatisch uitgeschakeld. Verder wordt maximaal 40% van het maximale remvermogen gebruikt. In stand 3 wordt maximaal 2,8 bar druk doorgegeven, in stand 1 slechts 1,2 bar. De druk is niet constant maar heeft een frequentie van 1 hertz. In de regel blijkt dit voldoende om scharen te voorkomen.

Nieuws

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische bedrijfsauto?

Sinds dinsdag 23 april kunt u weer SEBA-subsidie aanvragen. Hiermee krijgt u tot 5.000… Lees meer

Een maatwerktruck voor specialistisch werk van Van Hooft Transport

Van Hooft Transport heeft een maatwerktruck met Erkin-autolaadkraan in gebruik genoemen.… Lees meer

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer