augmented-reality-app-volvo-fm-op-kantoor-1500.jpg

Stel uw ideale Volvo-truck samen met Augmented Reality-app

Sinds kort is het mogelijk om een nieuwe, zelf samengestelde Volvo-truck op een bedrijfsterrein, parkeerplaats of zelfs in de huiskamer te plaatsen. Dit kan met de nieuwe Augmented Reality-app in combinatie met de Volvo Truck Builder.
Nieuws | 01-06-2021
De Augmented Reality-app (AR-app) is een aanvulling op de Volvo Truck Builder, die sinds begin dit jaar beschikbaar is op volvotrucks.nl. De app maakt gebruik van Augmented Reality-technologie. Hiermee is het mogelijk om de persoonlijke configuratie uit de Volvo Truck Builder te tonen in de omgeving van de gebruiker. “Een in de Volvo Truck Builder geconfigureerde truck wordt hiermee als het ware ‘toegevoegd’ aan de werkelijkheid. Zo kan de nieuwe Volvo FM, FMX, FH of FH16 in iedere omgeving worden neergezet, zoals op een parkeerplaats, naast bestaande trucks in het wagenpark, of zelfs in de huiskamer”, verklaart Roeland Ruygt, verkoopdirecteur Volvo Trucks Nederland.

Loop virtueel een rondje om de truck

De schaal van de projectie kan worden bepaald door de gebruiker. Ook is het mogelijk om rondom de truck te lopen om een goede indruk van de nieuwe Volvo Trucks-modellen te krijgen. “Met deze app willen we de productbeleving op afstand verbeteren. Voor een goede eerste indruk is het nu niet meer noodzakelijk om de truck meteen in het echt te zien. Er kan op afstand een goede impressie worden gegeven van het voertuig. En dat is vooral in deze Corona-tijd echt een groot voordeel”, vervolgt Roeland Ruygt.

Truck samenstellen in Volvo Truck Builder

Om de Augmented Reality optimaal te kunnen toepassen, dient er eerst een Volvo-truck te worden samengesteld in de Volvo Truck Builder. Vanuit de Volvo Truck Builder kunnen gebruikers direct doorgaan naar de AR-app en de truck in eigen omgeving plaatsen en bekijken. Na eventuele aanpassingen in ex- en interieur kunnen gebruikers via de Volvo Truck Builder de persoonlijke configuratie naar hun e-mailadres sturen, een pdf downloaden en/of hun configuratie naar de dichtstbijzijnde Volvo Trucks-dealer sturen om hierover verder in gesprek te gaan.

Bekijk het ex- én interieur van dichtbij

Volvo Trucks’ AR-app maakt het niet alleen mogelijk om de truck in verschillende kleuren en configuraties van de buitenkant te bewonderen. Ook het interieur kan van dichtbij worden bekeken. De gebruiker kan hiervoor wisselen tussen een ex- en interieurweergave en er foto’s van maken. Zowel de Volvo Truck Builder als de AR-app worden doorlopend doorontwikkeld om een nog betere productoriëntatie en -beleving te kunnen bieden. Zo wordt het getoonde productaanbod uitgebreid en functionaliteiten toegevoegd. De AR-app is beschikbaar voor Android in de Google Play Store en voor iOS in de Apple Store.

Meer weten?

Neem contact met ons op »
augmented-reality-app-volvo-fh16-in-de-kantine-1024.jpg
augmented-reality-volvo-fm-op-telefoon-1024.jpg
augmented-reality-app-volvo-fh16-op-tafel-1024.jpg
augmented-reality-app-volvo-fm-op-kantoor-1024.jpg
augmented-reality-app-volvo-fmx-keuken-1024.jpg
Nieuws

Zilveren jubileum voor Harbers Trucks

Harbers Trucks viert een indrukwekkende mijlpaal: 25 jaar toewijding als Volvo Trucks dealer… Lees meer

Nieuw: de Volvo FM Low Entry

De elektrische Volvo FM Low Entry is ontwikkeld voor inzet in de stad. De truck heeft een… Lees meer

Nog sterkere motor voor Volvo FH16

Volvo Trucks introduceert een nieuwe motor voor de Volvo FH16. De 780 pk-versie is de sterkste… Lees meer