Harbers_Trucks_Renault_Trucks_Optifleet

Renault Trucks voegt gezondheids- en veiligheidsfuncties toe aan Optifleet

Optifleet, de oplossing voor vlootbeheer van Renault Trucks, helpt transportbedrijven om de rentabiliteit van hun voertuigen te verhogen door hun exploitatiekosten te verlagen en de tevredenheid van hun klanten te verbeteren. Om zijn klanten te helpen hun productiviteit nog meer te verhogen, voegt Renault Trucks twee nieuwe modules toe aan Optifleet: “Health" en “Safety". Deze nieuwe modules moeten ongevallen en ongeplande stilstand van vrachtwagens tot een minimum beperken.
Nieuws | 20-12-2022

Optifleetfleetmanagement

Op de zeer competitieve markt van het goederenvervoer over de weg is een realtimebeheer en de beheersing van de belangrijkste uitgavenposten een duidelijk concurrentievoordeel. De oplossing Optifleetfleetmanagement van Renault Trucks vereenvoudigt de dagelijkse activiteiten van transportbedrijven en geeft hen de middelen om de prestaties van hun vrachtwagens en hun chauffeurs te optimaliseren. Optifleet bestaat vanaf nu uit vijf modules die elk onafhankelijk van elkaar kunnen worden geactiveerd, afhankelijk van de behoeften van de transporteur.

Harbers_Trucks_Driver_Renault_Trucks_E_Tech
Harbers_Trucks_Renault_Trucks_E_Tech_D_in_the_city

Module Check, module Map en module Drive

  • De module Check controleert en optimaliseert het brandstofverbruik van de vrachtwagens van de vervoerders, waardoor de totale CO2-uitstoot wordt verminderd, analyseert de milieuvriendelijke rijprestaties van hun chauffeurs en controleert op eventuele wijzigingen. Deze module biedt ook een live weergave van het laadniveau van de batterij van elektrische voertuigen.
  • De module Map kan vrachtwagens in realtime geolokaliseren, waardoor vlootbeheerders de informatie krijgen die ze nodig hebben om hun routes te optimaliseren en de klanttevredenheid te verbeteren door hen te informeren over het exacte tijdstip waarop de bezorger zal aankomen.
  • De module Drive registreert de activiteiten en rusttijden van de chauffeurs. De gegevens van de tachograaf kunnen op afstand worden gedownload om de administratie te ondersteunen.

Nieuw modules: Health en Safety

Renault Trucks voegt nu twee nieuwe functies toe aan Optifleet: de module Health en de module Safety.

  • De nieuwe module Health stuurt berichten over de waarschuwingslampjes op het dashboard van elk voertuig, in real time, op het Optifleet-portaal of via e-mail. De vlootbeheerder kan dan de gepaste onderhoudswerkzaamheden plannen en eventuele stilstand van de vrachtwagen voorkomen.
  • De nieuwe module Safety bewaakt gebeurtenissen die verband houden met de veiligheidssystemen van een voertuig, zoals het Advanced Emergency Braking System (AEBS), de Electronic Stability Control (ESC) en het Lane Departure Warning System (LDWS). Deze module detecteert ook overmatig remmen of versnellen. De module stuurt de gegevens in real time naar het Optifleet-portaal of per e-mail naar de transporteur, die ze kan gebruiken voor een objectieve analyse van de rijpatronen. Vervolgens kan een gerichte training worden gegeven aan geselecteerde chauffeurs om het risico op ongevallen en vroegtijdige slijtage van voertuigonderdelen te verminderen.
Harbers_Trucks_TCK_range

Compatibel met Renault Trucks T, C, K en D

De Optifleet modules Check, Map, Drive, Health and Safety zijn beschikbaar op de Renault Trucks T-, C- en K- range. De modules Check, Map en Drive zijn beschikbaar op de Renault Trucks D en D Wide (elektrisch en diesel). Optifleet is compatibel met andere vrachtwagenmerken.

Transporteurs die de gegevens van Optifleet in hun eigen software voor vlootbeheer willen integreren, kunnen deze gegevens in real time raadplegen via de API's (Application Programming Interfaces) van Optifleet.

Meer weten?

Neem contact met ons op
Nieuws

Ontdek de toekomst van transport op de E-TECH Roadshow gepresenteerd door Renault Trucks

Kom op 12 juli tussen 10.00u en 19.00u naar de Renault Trucks Roadshow bij Harbers Trucks… Lees meer

De nieuwe Volvo FH16: meer vermogen, minder brandstof

De nieuwe Volvo FH16 is Europa’s krachtigste, maar ook zeer zuinige truck, die kan rijden… Lees meer

Volvo komt met waterstoftrucks

In 2026 zullen de eerste klantentests plaatsvinden. Tegen het eind van dit decennium zijn… Lees meer