Renault_Trucks_nieuwe_TCK_1500.jpg

Renault Trucks: de designgeschiedenis van de nieuwe TCK-range

Renault Trucks heeft het ontwerp van het exterieur van zijn T-, T High-, C- en K-modellen aangepast om ze een assertievere en modernere uitstraling te geven. Paul Daintree, Design Director bij Renault Trucks, blikt terug op de ontwikkeling van deze nieuwe modellen, die meer comfort en productiviteit bieden.
Nieuws | 09-07-2021
Verschillende teams van de Renault Trucks Halle du Design, onder leiding van Paul Daintree, hebben sinds 2018 aan de nieuwe ontwerpen van de T, T High, C en K-modellen gewerkt. Het nieuwe ontwerp is klantgericht en is tot stand gekomen en ontwikkeld in nauwe samenwerking met partners en klanten.

Nauwe samenwerking met klanten

"Het is van cruciaal belang voor ontwerpers om de eindgebruiker centraal te stellen in hun denk- en besluitvorming", legt Paul Daintree, Design Director bij Renault Trucks, uit. "We hebben in de ontwerpstudio samenwerkingssessies met onze klanten georganiseerd en bezochten truckstops en depots van klanten om transporteurs en chauffeurs te ontmoeten om te leren begrijpen waar ze behoefte aan hebben en daarop in te spelen." Dit directe contact van de ontwerpteams met klanten, samen met de informatie van het dealernetwerk en de expertise van de ingenieurs van Renault Trucks, heeft de basis gevormd voor de wijzigingen aan de voertuigen op het gebied van stijl en comfort.

Een gedurfd en stijlvol exterieur

"De aerodynamische voorzijde van de trucks is opnieuw ontworpen. Zodat de voertuigen naast een professionelere uitstraling, ook de mogelijkheid bieden om de huisstijl van onze klanten beter te integreren doordat er meerdere cabinedelen in het onderste deel van het front in een kleur naar keuze kunnen worden gespoten", voegt Paul Daintree eraan toe. De verlichting aan de voorzijde is volledig vernieuwd met behulp van LED-technologie, wat niet alleen als voordeel een betere verlichting geeft, maar het stelt de ontwerpers ook in staat om de hoogte van de koplampunit te verminderen en meer verlichtingsfuncties in een compactere verlichtingsunit te kunnen passen. Over de bovenkant van de lampen is een deflector aangebracht. "De frontproporties zijn volledig herzien - de truck heeft meer uitstraling, meer attitude en een aanzicht die direct herkend wordt.”

Moderne uitstraling met nieuwe grille

Ook is de grille opnieuw ontworpen, voor een meer moderne uitstraling. Het functionele aspect, waarbij de grille eenvoudig kan worden gebruikt als een brede anti-sliptrede voor het reinigen van de voorruit of als zitplaats voor een kleine pauze, is behouden vanwege de populariteit ervan bij de chauffeurs. Tot slot is de grootte van het Renault Trucks-logo op de grille vergroot. "We hebben fantastische trucks en we zijn echt trots op dit nieuwe design, dus waarom zouden we dat niet laten zien?", aldus de Renault Trucks Design Director.

Het design toegelicht: bekijk de video

Een comfortabel en praktisch interieur

In het interieur ligt de nadruk op het comfort van de chauffeur. "Wat het rijcomfort betreft, was een grote wens van onze klanten dat onze trucks een zitpositie achter het stuurwiel zouden hebben vergelijkbaar zoals die in een personenauto", vervolgt Paul Daintree. De nieuwe Renault Trucks T, T High, C en K hebben een nieuwe stuurwielverstelling die in drie richtingen te verstellen is, met een intuïtieve voetbediening en een startknop zonder sleutel. Zo kan de chauffeur het stuurwiel eenvoudig en snel aanpassen aan de gewenste positie voor een optimale rijpositie op basis van persoonlijke voorkeuren. Door het verdwijnen van het contactslot met sleutel is er meer vrije ruimte rondom de stuurkolom voor de benen. Er zijn ook verbeteringen aangebracht aan het leefcomfort aan boord. "We hebben besloten om het comfort van het basisbed te verbeteren, door de dikte en de dichtheid van de matras te vergroten en het aantal veren te verdubbelen." Voor optimaal comfort is er ook een topper toegevoegd.

Grote opbergruimtes

De ontwerpers van Renault Trucks hebben daarnaast voor nieuwe en grotere opbergruimtes gezorgd en speciale opbergmogelijkheden voor telefoons of tablets toegevoegd, met centrale USB-laadpunten binnen handbereik. In de nieuwe dashboardlade kunnen nu met gemak A4 documenten zoals vrachtbrieven worden opgeborgen. Deze lade biedt tevens de mogelijkheid om waardevolle spullen aan het zicht te onttrekken. Tot slot zijn, voor een perfect ontspannen sfeer aan boord, de stoffen en kleuren veranderd om de contrasten te verzachten en de ogen van de bestuurder, die tijdens de rijuren onder grote druk staan, te helpen ontspannen. "Ondanks het feit dat onze huidige stoelen erg gewaardeerd worden, hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om de materialen te updaten. Deze bekleding is slijtvaster en is daardoor nog beter bestand tegen het vele in- en uitstappen van de cabine.” Een luxere combinatie met leer is ook als optie verkrijgbaar. “Net als de buitenkant zijn we er trots op Renault Trucks te zijn, dus heeft ons logo een prominente plaats gekregen op de stoelen", besluit Paul Daintree.

Meer weten?

Neem contact met ons op »
Renault_Trucks_nieuweTCK_1024.jpg
Nieuws

Eerste Renault Trucks E-Tech T voor Sluyter Logistics

De Renault Trucks E-Tech T is een van de eerste zwaardere elektrische trucks die in Nederland… Lees meer

De line-up van Volvo Trucks op de IAA 2024

Volvo Trucks toont in september op de IAA Transportation 2024 een wereldwijd productaanbod… Lees meer

Aangepaste openingstijden in de zomer

Wilt u een van onze vestigingen bezoeken? In de zomerperiode hebben wij aangepaste openingstijden.

Lees meer