harbers-rt-modellen-2020-1500.jpg

Renault Trucks D en D Wide 2020 boordevol innovaties

Renault Trucks introduceert de 2020-versies van zijn distributietrucks. De Renault Trucks D en D Wide zijn voorzien van een nieuw ontworpen ergonomisch en comfortabel interieur, nieuwe veiligheidsvoorzieningen en een verbeterde aerodynamica. De nieuwe distributievoertuigen van Renault Trucks zijn bovendien 100% connected.
Nieuws | 05-12-2019
Renault Trucks heeft het interieurontwerp van zijn D en D Wide-modellen grondig onder handen genomen. Zo hebben de trucks vanaf modeljaar 2020 een nieuw ontworpen dashboard met een nieuw stuurwiel en een nieuw zwart-wit instrumentenpaneel. Om het werk van de chauffeur makkelijker te maken zijn een tablethouder, een optionele houder voor een tweede smartphone en twee USB-C-poorten toegevoegd. De trucks worden ook geleverd met nieuwe radioapparatuur met USB en AUX aansluiting, compatibel met het DAB + (Digital Audio Broadcasting) radionetwerk. Voor een extra hoog comfortniveau biedt Renault Trucks het Comfort Pack als optie, hierin zijn opgenomen: een lederen stuurwiel, een chauffeursstoel met extra zijsteun, gesloten opbergvakken boven de voorruit, een tweede smartphonehouder en een elektrisch sun-roof (alleen voor de D Wide).

Meer veiligheid met Adaptive Cruise Control

De Renault Trucks D en D Wide zijn standaard uitgerust met Adaptive Cruise Control (ACC). ACC handhaaft een veilige afstand tot het verkeer voor de truck en past automatisch de snelheid aan voor meer veiligheid en een soepeler rijgedrag. ACC leidt bovendien tot minder vermoeidheid bij de chauffeur. Voor betere zichtbaarheid zijn de Renault Trucks D en D Wide optioneel verkrijgbaar met LED-achterlichten. Voor een extra hoog niveau van veiligheid biedt Renault Trucks het Protect Pack als optie, met LED-achterlichten, Hill Start Aid (wegrijhulp op een helling), Vision deur, een rechter portier met onderin een extra ruit en een achteruitrijalarm om de bescherming voor weggebruikers te verbeteren.

Connected met 4G

Dieselvoertuigen van Renault Trucks zijn uitgerust met Euro 6 Step D-motoren, die zowel zuinig als milieuvriendelijk zijn. Om de voertuigefficiëntie en productiviteit verder te verhogen, zijn de trucks continu connected (TGW 4G). Hierdoor is het mogelijk om met Optifleet de voertuigactiviteit in realtime te beheren. Zo kunnen wagenparkbeheerders met Optifleet Check het brandstofverbruik van hun voertuigen monitoren en met Optifleet Map is in realtime de locatie te volgen. Voor maximale productiviteit biedt Renault Trucks zijn Fuel Eco Pack als optie, met een verstelbare dakspoiler, (geremde) vermogensmodus, automatische motorstop na drie minuten, de Optiroll "free wheel" -functie (op de D Wide), geoptimaliseerde Fuel Eco versnellingssoftware (op de D Wide) en een koppelbare luchtcompressor (alleen op DTI 11-motoren). De Renault Trucks D en D Wide E motoren zijn compatibel met XTL synthetische brandstof en biodiesel. De 2020-modellen zijn ook verkrijgbaar als D Wide CNG (aardgas) en de D en D Wide Z.E. (100% elektrisch). Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met uw Harbers Trucks-vestiging.
harbers-rt-modellen-2020-1024-1.jpg
harbers-rt-modellen-2020-1024-2.jpg
harbers-rt-modellen-2020-1024-6.jpg
harbers-rt-modellen-2020-1024-5.jpg
harbers-rt-modellen-2020-1024-4.jpg
harbers-rt-modellen-2020-1024-3.jpg
harbers-rt-modellen-2020-1024-7.jpg
Nieuws

Ontdek de toekomst van transport op de E-TECH Roadshow gepresenteerd door Renault Trucks

Kom op 12 juli tussen 10.00u en 19.00u naar de Renault Trucks Roadshow bij Harbers Trucks… Lees meer

De nieuwe Volvo FH16: meer vermogen, minder brandstof

De nieuwe Volvo FH16 is Europa’s krachtigste, maar ook zeer zuinige truck, die kan rijden… Lees meer

Volvo komt met waterstoftrucks

In 2026 zullen de eerste klantentests plaatsvinden. Tegen het eind van dit decennium zijn… Lees meer