Renault-Trucks-D-E-Tech-1500.jpg

Renault Trucks breidt gamma elektrische trucks uit

Renault Trucks breidt het 100% elektrische gamma uit. De fabrikant kondigt voor 2023 de start van de verkoop aan van twee nieuwe modellen tot 44 ton: de Renault Trucks T E-Tech voor regionaal vervoer en de Renault Trucks C E-Tech voor de bouwsector.
Nieuws | 08-03-2022
Renault Trucks blijft zich inzetten om de energietransitie van zijn klanten te ondersteunen en heeft de ambitie om elektrische trucks voor alle toepassingen aan te bieden. Sinds 2020 brengt de fabrikant een gamma volledig elektrische vrachtwagens van 3,1 tot 27 ton op de markt, geproduceerd in Frankrijk. Het aanbod van elektrische vrachtwagens groeit gestaag en de verkoopvolumes weerspiegelen deze snelle vooruitgang: in 2021 werden 249 elektrische vrachtwagens geleverd en zijn er 613 besteld.

Uitbreiding 100% elektrische E-Tech range

Renault Trucks verhoogt zijn ambities en voert zijn strategie nu op omdat tegen 2030 in totaal 50% van de verkoop elektrisch moet zijn. Tegen 2040 moet 100% van de verkochte voertuigen CO2-neutraal zijn. Vanaf begin 2023 start Renault Trucks met de commercialisering van twee nieuwe modellen tot 44 ton in zijn elektrische gamma: de Renault Trucks T E-Tech voor regionaal transport en de Renault Trucks C E-Tech voor de bouw. Deze nieuwe 100% elektrische modellen van het Renault Trucks-gamma voor zware voertuigen worden uitgerust met twee of drie elektromotoren met een gecombineerd vermogen tot 490 kW (666 pk). Ze zullen ook uitgerust zijn met een Optidriver-versnellingsbak.

Uitgebreid aanbod accupakketten

De Renault Trucks T en C E-Tech zullen uitgerust zijn met twee tot zes lithium-ion accupakketten met een capaciteit van 180 tot 540 kWh. De accu’s van de voertuigen kunnen in 9,5 uur volledig worden opgeladen met wisselstroom (AC) tot 43 kW, of in 2,5 uur met gelijkstroom (DC) tot 250 kW. Deze trucks kunnen 300 km afleggen met één lading en 500 km met een tussentijdse snelle lading van één uur (250 kW).

Vijfassige configuratie

Om zich gemakkelijk aan elk type carrosserie en dus aan iedere gewenste inzet aan te passen, kunnen de Renault Trucks T en C E-Tech uitgerust worden met drie types PTO (power take-off): elektrisch, elektromechanisch of op de versnellingsbak. Deze nieuwe elektrische vrachtwagens zullen een bruto voertuiggewicht van 44 ton hebben en verkrijgbaar zijn in 4x2 en 6x2 trekkerversies en 4x2, 6x2 en 8x4 tridem bakwagens. De Renault Trucks T en C E-Tech zullen in het eerste kwartaal van 2023 op de markt komen. Ze zullen worden geproduceerd in de fabriek van Renault Trucks in Bourg-en-Bresse.

Benieuwd naar de mogelijkheden van elektrische Renault trucks?

Neem contact met ons op »
Renault-Trucks-C-E-Tech-1.jpg
Renault-Trucks-D-E-Tech-2.jpg
Renault-Trucks-D-E-Tech-4.jpg
Renault-Trucks-T-E-Tech.jpg
Nieuws

De nieuwe Volvo FH16: meer vermogen, minder brandstof

De nieuwe Volvo FH16 is Europa’s krachtigste, maar ook zeer zuinige truck, die kan rijden… Lees meer

Volvo komt met waterstoftrucks

In 2026 zullen de eerste klantentests plaatsvinden. Tegen het eind van dit decennium zijn… Lees meer

Volvo Trucks biedt meer duurzame alternatieven voor diesel

Volvo Trucks heeft het aantal truckmodellen dat kan rijden op synthetische of biodiesel… Lees meer