volvo-vnr-electric-maersk-header.jpg

Record order van Maersk voor elektrische Volvo-trucks

Volvo Trucks in Noord-Amerika heeft een order gekregen voor 110 Volvo VNR Electric-trucks van het wereldwijde logistieke bedrijf Maersk. De deal is een aanvulling op een eerdere bestelling van 16 voertuigen van hetzelfde model en markeert de grootste commerciële bestelling tot nu toe voor elektrische Volvo-trucks.
Nieuws | 30-03-2022
De bestelling werd geplaatst door Performance Team, onderdeel van de Maersk Group en bestaat in totaal uit 126 elektrische vrachtwagens. De eerste trucks zullen in het tweede kwartaal van 2022 in gebruik worden genomen. De verwachting is dat alle 126 vrachtwagens in het eerste kwartaal van 2023 kunnen worden ingezet.

Actieradius van de Volvo VNR Electric

"Volvo Trucks is verheugd om te blijven samenwerken met Maersk aan de duurzaamheidsdoelstellingen van zijn vloot en om een​​sleutelrol te spelen in de voortdurende investeringen van de organisatie in oplossingen voor elektromobiliteit", zegt Peter Voorhoeve, directeur van Volvo Trucks North America. De elektrische vrachtwagens van klasse 8 zullen in Californië worden gebruikt voor een verscheidenheid aan transportopdrachten, waaronder haventransport en routes tussen distributiecentra. De Volvo VNR Electric heeft een actieradius tot 440 km en een energieopslag tot 565 kWh. De elektrische truck kan in 90 minuten voor 80% worden opgeladen met zes accupakketten en in 60 minuten met vier accupakketten. De vrachtwagen wordt geproduceerd in de Volvo Trucks-fabriek in New River Valley in Virginia, de producent voor alle Volvo-trucks in Noord-Amerika.

50% elektrische verkoop tegen 2030

Wereldwijd heeft Volvo Trucks het ambitieuze doel gesteld dat tegen 2030 50% van alle verkochte trucks elektrisch zal zijn. “We zijn vastbesloten om de transformatie van de sector naar elektrisch transport te leiden. De volumes zijn nog steeds laag, maar we zien een snelgroeiende interesse in Europa, Noord-Amerika en ook andere delen van de wereld. In 2021 namen we voor meer dan 1.100 trucks in meer dan 20 landen orders aan, inclusief intentieverklaringen. Het is duidelijk een belangrijk concurrentievoordeel aan het worden om elektrisch, emissievrij transport aan te kunnen bieden”, zegt Roger Alm, directeur Volvo Trucks.

Marktleider in zware elektrische trucks

Volvo Trucks was in 2021 marktleider in zware elektrische vrachtwagens in Europa met een marktaandeel van 42%. Ook in Noord-Amerika heeft het bedrijf een leidende positie op de elektrische truckmarkt. Met in totaal zes elektrische truckmodellen in productie vanaf dit jaar, heeft Volvo Trucks het meest complete aanbod elektrische trucks in de wereldwijde vrachtwagenindustrie: van stadsdistributie en afvalverwerking tot bouwtransport en regionaal transport.

Benieuwd naar de mogelijkheden van elektrische Volvo trucks?

Neem contact met ons op »
maersk_volvo-vnr-electric-maersk-.jpg
volvo-vnr-electric-maersk_.jpg
volvo-vnr-electric-maersk-performance-team_.jpg
Nieuws

Zilveren jubileum voor Harbers Trucks

Harbers Trucks viert een indrukwekkende mijlpaal: 25 jaar toewijding als Volvo Trucks dealer… Lees meer

Nieuw: de Volvo FM Low Entry

De elektrische Volvo FM Low Entry is ontwikkeld voor inzet in de stad. De truck heeft een… Lees meer

Nog sterkere motor voor Volvo FH16

Volvo Trucks introduceert een nieuwe motor voor de Volvo FH16. De 780 pk-versie is de sterkste… Lees meer