Reality Road: gewaagde stunt met een Volvo FH

In deze aflevering van ‘Reality Road’, de tv-serie van Volvo Trucks, is een stunt te zien met een Volvo FH. In de stunt rijdt de truck op twee wielen. De opnamen werden gemaakt op een locatie in de buurt van Berlijn.
Nieuws | 11-06-2015
Volvo Trucks Reality Road opnames In deze aflevering van de tv-serie ‘Reality Road’ van Volvo Trucks rijdt een truck op twee wielen op een testbaan in de buurt van Berlijn. De stunt werd uitgevoerd in een scène van de muziekvideo die zangeres Mapei heeft opgenomen tijdens de serie. “Het rijden op twee wielen vereist een enorme precisie. Het voertuig moet 45 graden overhellen, bij een kleinere hoek valt het terug op alle vier de wielen. Voor de chauffeur is het cruciaal om de truck precies onder de juiste hoek te houden”, vertelt Peter Pedrero, stuntcoördinator. Er werden rigoureuze voorbereidingen getroffen: de schans was 12,5 meter lang, 140 cm hoog en had een helling van exact 30 graden om de truck in de gewenste hoek van 45 graden te plaatsen. Achter het stuur zat chauffeur Walter Melis, een van 's werelds meest deskundige chauffeurs voor het rijden op twee wielen. Zangeres Mapei in Reality Road Volvo Trucks “Rijden op twee wielen in een truck is een van de moeilijkste dingen die er zijn. Ik moet me volledig concentreren, omdat ik de truck in feite in evenwicht houd met mijn eigen gewicht, ik rijd compleet op mijn intuïtie”, legt Walter Melis uit. De stunt op twee wielen was niet alleen onderdeel van de nieuwe muziekvideo van Mapei, maar maakt ook deel uit van de Volvo Trucks-campagne voor Volvo Trucks Services. “Deze campagne is bedoeld om de kracht van het Volvo Trucks-serviceaanbod te laten zien. Dankzij onze connectiviteitsservices kunnen we de status van een individuele truck in real-time controleren, wat we tijdens de hele stunt hebben gedaan. Met betrouwbare informatie over de conditie van het voertuig, kan het onderhoud per individueel voertuig worden gepland en dus de productiviteit worden gegarandeerd”, verklaart Per Nilsson, PR Director Volvo Trucks.

Info stunt

De stunt op twee wielen werd uitgevoerd op een afgesloten testbaan buiten Berlijn. Om voorzorgsmaatregelen te treffen voor het geval er iets fout zou gaan tijdens het filmen, was er een ambulance met personeel en een groot stuntteam ter plaatse. De stunt was vooraf tot in de kleinste details voorbereid.

Volvo Trucks Services

Om een truck optimaal te kunnen inzetten, zijn de juiste services van essentieel belang. Uit een onderzoek van Volvo Trucks blijkt dat veel ongeplande stops kunnen worden voorkomen met preventief onderhoud. Met het serviceaanbod van Volvo Trucks is de productiviteit van de truck gegarandeerd, inclusief een laag brandstofverbruik en chauffeurs die veilig rijden. Deze services omvatten chauffeurstraining, Fuel Advice en 24 uur per dag hulp onderweg via Volvo Action Service. Opnames Volvo Trucks Reality Road: truckballet

Info ‘Reality Road’

De tv-serie ‘Reality Road’ van Volvo Trucks bestaat uit acht afleveringen die groepsgewijs verschijnen gedurende een periode van drie weken. Het doel van de serie is de kracht te benadrukken van het serviceaanbod van Volvo Trucks en tegelijk tv-amusement te maken dat een groter publiek aanspreekt.
Nieuws

Eerste Renault Trucks E-Tech T voor Sluyter Logistics

De Renault Trucks E-Tech T is een van de eerste zwaardere elektrische trucks die in Nederland… Lees meer

De line-up van Volvo Trucks op de IAA 2024

Volvo Trucks toont in september op de IAA Transportation 2024 een wereldwijd productaanbod… Lees meer

Aangepaste openingstijden in de zomer

Wilt u een van onze vestigingen bezoeken? In de zomerperiode hebben wij aangepaste openingstijden.

Lees meer