Prestigieuze kwaliteits- en innovatieprijs voor Volvo Trucks

Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft Volvo Trucks de ‘Quality Innovation of the Year Award’ gewonnen. Volvo Trucks ontving de prijs voor haar nieuwe I-Shift Dual Clutch versnellingsbak
Nieuws | 20-01-2015

Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft Volvo Trucks de ‘Quality Innovation of the Year Award’ gewonnen. Volvo Trucks ontving de prijs voor haar nieuwe I-Shift Dual Clutch versnellingsbak, die het werk voor de chauffeur eenvoudiger en veiliger maakt.

“I-Shift Dual Clutch vertegenwoordigt een voor de industrie nieuwe productinnovatie waarvan zowel chauffeurs als transportbedrijven, maar ook de maatschappij in het algemeen profiteert”, verklaart Matti Kaulio, Associate Professor Industrial Economics bij het KTH Royal Institute of Technology in Stockholm en vertegenwoordiger van het Zweedse SIQ (Swedish Institute for Quality). Matti Kaulio is een van de experts uit het panel dat de winnaar bepaalde.

De 'Quality Innovation of the Year Award' wordt niet alleen ondersteund door SIQ, maar ook door kwaliteitsinstituten in verschillende andere Europese landen. De 2014-award werd op 19 januari uitgereikt door de Hongaarse president János Áder tijdens een ceremonie in Budapest.

Innovaties voor klanten

“Het is geweldig dat ons vermogen om te innoveren opnieuw op deze manier wordt beloond. We werken systematisch aan de ontwikkeling van nieuwe oplossingen waar klanten en chauffeurs voordeel uit kunnen halen. I-Shift Dual Clutch is heel positief onthaald en presteert boven verwachting goed. Dat we nu ook de 'Quality Innovation of the Year Award' winnen, is opnieuw een bevestiging dat onze focus juist is”, verklaart Hayder Wokil, Quality Director bij Volvo Trucks.

De I-Shift Dual Clutch is een unieke versnellingsbak voor in serie geproduceerde commerciële voertuigen die bestaat uit een versnellingsbak met een dubbele koppeling, waardoor het rijden soepeler en gemakkelijker verloopt. De versnellingsbak is het meest geschikt voor lange afstanden en veeleisende transportopdrachten met veel schakelen. I-Shift Dual Clutch bestaat in principe uit twee versnellingsbakken die parallel zijn gekoppeld. Wanneer één versnelling actief is op de ene versnellingsbak, wordt de volgende al voorbereid op de andere versnellingsbak. Bij het schakelen wordt alleen de eerste koppeling vrijgegeven, terwijl tegelijkertijd de andere koppeling wordt geactiveerd. Hierdoor kan worden geschakeld zonder onderbreking in krachtoverbrenging.

In 2013 ontving Volvo Trucks de kwaliteits- en innovatie-award voor Volvo Dynamic Steering: een stuur-stabiliteitssysteem dat wereldwijd aandacht trok mede door de video 'The Epic Split' met Jean-Claude Van Damme.

 

Bekijk de animatie over I-Shift Dual Clutch.

Nieuws

Een maatwerktruck voor specialistisch werk van Van Hooft Transport

Van Hooft Transport heeft een maatwerktruck met Erkin-autolaadkraan in gebruik genoemen.… Lees meer

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische truck?

Gaat u een elektrische truck kopen? Dan komt u in aanmerking voor subsidie.

Lees meer