Originele Volvo-onderdelen voor een zorgeloos transport

Nieuws | 18-03-2013

Volvo Trucks stelt alles in het werk om stilstand van uw truck te voorkomen. Dat geldt ook voor het gebruik van originele Volvo-onderdelen, die de basis vormen voor het goed functioneren van uw Volvo truck. Originele onderdelen zorgen voor optimale prestaties.

De inzet van originele Volvo-onderdelen is een garantie voor een optimale prijs-kwaliteitverhouding door een lager brandstofverbruik, vooral bij filters en uitlaatdempers. Ze hebben een grote mate van duurzaamheid en door de kwaliteit voorkomen ze een snelle slijtage of defecten aan uw truck, waardoor de uitval tot een minimum wordt beperkt. De originele onderdelen van Volvo Trucks hebben de juiste pasvorm, functionaliteit, techniek en beschikken over een lange levensduur. Het gebruik van originele Volvo-onderdelen zou te allen tijde de voorkeur moeten krijgen, omdat ze op 1-op-1 aansluiten bij de truck. Ze bieden de perfecte oplossing, omdat Volvo de vinger aan de pols houdt op het gebied van technische ontwikkelingen met betrekking tot de onderdelen, die direct worden ingezet ten behoeve van productverbetering. Volvo houdt daarbij nauw contact met de aftermarket om de resultaten van de innovaties te toetsen.  

Technisch de beste optie 

Niet alleen vormen originele Volvo-onderdelen in technische zin de beste optie, ze zijn ook continu beschikbaar en binnen 24 uur eigenlijk altijd op de juiste plek dankzij het unieke logistieke systeem waarvan Volvo gebruik maakt. De snelle en flexibele levering van Volvo-onderdelen, waar ter wereld ook, is een van de belangrijkste speerpunten en bereikt een leveringsgarantie van bijna 100%. In Europa worden originele onderdelen vijf dagen in de week ’s nachts aan Volvo Trucks-dealers geleverd en wanneer sprake is van calamiteiten, dan wordt Vehicle Off Road ingeschakeld, een systeem waarbinnen benodigde onderdelen voor een gestrand voertuig zowel nationaal als internationaal zo snel als mogelijk worden geleverd. 

Garantie 

Bij gebruik van Volvo-onderdelen wordt twaalf maanden garantie gegeven en er is bovendien geen sprake van enige kilometerbeperking. Wanneer de onderdelen door een geautoriseerde Volvo-werkplaats zijn gemonteerd, dan komen ze zelfs in aanmerking voor de volledige internationale onderdelengarantie. Alle onderdelen zijn een integraal onderdeel van de contracten voor preventief onderhoud en reparaties, ze worden bovendien door Volvo vijftien jaar in voorraad gehouden.

Nieuws

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer

Honderd elektrische trucks voor DFDS

Logistieke onderneming DFDS breidt zijn vloot elektrische Volvo-trucks verder uit.

Lees meer

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische truck?

Gaat u een elektrische truck kopen? Dan komt u in aanmerking voor subsidie.

Lees meer