harbers-optifleet-1.jpg

Optifleet ook mobiel beschikbaar

Optifleet, het fleetmanagementsysteem van Renault Trucks, is vanaf nu beschikbaar in een mobiele versie. Dit geeft wagenparkbeheerders te allen tijde realtime toegang tot informatie over hun vloot.
Nieuws | 12-03-2018
Optifleet kan nu op afstand worden gebruikt op mobiele telefoons of tablets, zodat fleetowners hun wagenpark overal en altijd kunnen volgen en snel kunnen reageren op onverwachte gebeurtenissen. Via de vereenvoudigde interface van de Optifleet-applicatie krijgen transporteurs met één klik toegang tot hun Renault-trucks om het individueel rijgedrag en gebruik van de trucks (Ecoscore) te volgen en te beoordelen.

Modules

Er zijn drie modules om transporteurs te helpen het chauffeursgedrag te optimaliseren, het wagenpark efficiënt te beheren en de bedrijfskosten te beheersen:
  • De module Check biedt technische voertuiginformatie die vooral nuttig is om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. Dit is inclusief de Ecoscore-functie, die rijstijl bijhoudt en analyseert en aangeeft waarin actie kan worden ondernomen om het brandstofverbruik te verbeteren.
  • De Map-module lokaliseert voertuigen in realtime en analyseert gereden routes om de tijd en de gereden kilometers te optimaliseren.
  • De Drive-module biedt informatie over rijtijden en stelt transportbedrijven in staat om op afstand toegang te krijgen tot gegevens van chauffeurskaarten en tachograafgeheugens.

Verlagen exploitatiekosten

Met Optifleet biedt Renault Trucks transporteurs een kant-en-klare oplossing voor wagenparkbeheer en verlaging van de exploitatiekosten. Dankzij realtime fleetmanagement kunnen operators sneller reageren en de winstgevendheid verhogen, terwijl hun klanttevredenheid stijgt. In de praktijk kan Optifleet volgens Renault Trucks een besparing van maximaal € 5.000 per jaar per voertuig genereren. Bij een abonnement op Optfleet kan de Optifleet-applicatie nu worden gedownload vanuit AppStore en Google Play.
Nieuws

Een maatwerktruck voor specialistisch werk van Van Hooft Transport

Van Hooft Transport heeft een maatwerktruck met Erkin-autolaadkraan in gebruik genoemen.… Lees meer

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische truck?

Gaat u een elektrische truck kopen? Dan komt u in aanmerking voor subsidie.

Lees meer