Opbrengst Volvo FH-veiling naar school in Zuid-Afrika

Nieuws | 19-03-2013

Volvo Trucks en Ducournau Transports schenken 150.000 euro aan Star For Life, de grootste donatie die ooit is gedaan in het kader van een HIV-preventieprogramma. Het bedrag komt van de veiling die plaats vond bij de aankondiging van de nieuwe Volvo FH.

Gedurende de komende zes jaar zal het bedrag worden geschonken aan de Mpontsheng Secondary School in Johannesburg in Zuid-Afrika. Het dak ging er bijna af toen 1.000 studenten acte de presence gaven bij de overhandiging van de cheque. De school is gelegen in de township Katlehong, vlak buiten Johannesburg. “Ik voel me vereerd en uitermate gelukkig en heb de sterke overtuiging dat de bijdrage van Star For Life de omstandigheden op onze school aanzienlijk zal verbeteren,” aldus Green Ngogodo, hoofd van de school. Star For Life is een non-profit-instelling die zich tot doel heeft gesteld jonge mensen te motiveren hun toekomstige dromen waar te maken. De organisatie houdt zich vooral bezig met voorlichting over het voorkomen van HIV/Aids, dat nog steeds een groot probleem is in Zuid-Afrika met circa 25% van de volwassen bevolking die is besmet.

Volvo Trucks sponsort Star For Life al sinds 2008 en is inmiddels aanwezig op zeventien hogescholen. Voor de lancering van de nieuwe Volvo FH via een wereldwijde webcast in september 2012 had Volvo Trucks besloten de allereerste truck uit deze serie door middel van een veiling op eBay te zetten. Het winnende bod zou volledig ten goede komen aan een nader te bepalen school. Dat bod werd uiteindelijk geplaatst door Jean-Pierre Ducournau, eigenaar en oprichter van Ducournau Transports, die aangeeft “bijzonder blij te zijn dat hij een bijdrage kan leveren in de strijd tegen HIV/Aids. Een ieder die financieel meer kan bijdragen om het welzijn van anderen te verbeteren zou dat eigenlijk automatisch moeten doen.”

Het geld dat beschikbaar komt, wordt aangewend voor training, voorlichting, studiebeurzen en de inrichting van een bibliotheek, die op veel scholen in Zuid-Afrika ontbreekt.

 

Nieuws

Stichting Voedselbank Arnhem neemt nieuwe Master in gebruik

Vorige maand hebben we vanuit Duiven een Master CCab RWD 3,5t , omgebouwd tot BE – Combinatie… Lees meer

Volvo lanceert krachtige truck op Bio-LNG

De truck kan uitdagende transporttaken op lange afstand uitvoeren en tegelijkertijd de… Lees meer

Wereldprimeur: bijzondere Renault Trucks E-Tech D

Deze Renault Trucks E Tech D is ’s werelds eerste 100% elektrisch aangedreven rioolvoertuig… Lees meer