harbers-volvo-fuel-hero-1500.jpg

Ontdek de Volvo FH met I-Save bij Harbers Trucks

Ervaar de mogelijkheden van de Volvo FH met I-Save bij Harbers Trucks. Deze Fuel Hero-truck combineert de nieuwe D13TC-motor met verbeterde brandstofbesparende functies waardoor brandstofkosten met maximaal 7% worden verlaagd zonder dat dit ten koste gaat van de rijeigenschappen. 
Nieuws | 06-08-2019
Ervaar de mogelijkheden van de Volvo FH met I-Save bij Harbers Trucks. Deze Fuel Hero-truck combineert de nieuwe D13TC-motor met verbeterde brandstofbesparende functies waardoor brandstofkosten met maximaal 7% worden verlaagd zonder dat dit ten koste gaat van de rijeigenschappen.  De kern van de Volvo FH met I-Save is de nieuwe, hypermoderne D13TC, de meest brandstofefficiënte motor voor lange afstanden van Volvo Trucks ooit. De motor heeft zuigers met een gepatenteerd, gegolfd binnenwerk die de verbranding verbeteren en de efficiency verhogen door warmte en energie naar het midden van de cilinders te leiden. Overtollige energie in de uitlaatgassen wordt vervolgens gebruikt om de motor aan te drijven via de Turbo Compound-unit. Dit is een extra turbine die in de uitlaatgasstroom is geplaatst. De D13TC-motor produceert tot 300 Nm extra koppel, wat inhoudt dat er minder toeren en brandstof nodig zijn om een constante snelheid aan te houden in het snelwegverkeer. Het is de ideale oplossing voor klanten in het nationaal of internationaal transport met hoge jaarkilometrages.

Hogere gemiddelde snelheid

“De Volvo FH met I-Save is ons antwoord op de groeiende vraag naar brandstofefficiënte transportoplossingen. Door verschillende technologieën te combineren, slagen we erin om het brandstofverbruik op de lange afstand aanzienlijk te verminderen. En dit zonder concessies te doen aan de rijeigenschappen. Door het hogere koppel merken we dat er op zware trajecten zelfs een hogere gemiddelde snelheid wordt gehaald”, verklaart Jan Schouten, Manager Product bij Volvo Trucks Nederland.

Brandstofkosten tot 7% lager

Andere kenmerken van I-Save zijn onder meer de nieuwe brandstofefficiënte achterassen en een verbeterd I-See-systeem op basis van kaarten dat hellingen verderop in de route analyseert en het rij- en schakelgedrag daarop aanpast. De gecombineerde efficiencywinst van al deze opties kan leiden tot besparingen op de brandstofkosten tot 7% vergeleken met de vorige generatie Euro 6-motoren van Volvo Trucks.

Volvo FH I-Save Fuel Hero demo

Alle Volvo Trucks-dealers in Nederland beschikken nu over een Volvo FH I-Save Fuel Hero demo. “De eerste ritten zijn inmiddels gereden en we zien dat er veel winst te behalen is met I-Save. De eerste resultaten zijn in ieder geval meer dan veelbelovend”, besluit Jan Schouten trots. De nieuwe Volvo FH met I-Save is ook aanwezig bij de stand van Volvo Trucks op Transport Compleet Gorinchem. Bezoek ons van 3 tot en met 5 september op stand 102. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Volvo FH met I-Save, of wilt u een proefrit maken? Neem contact op met uw Harbers Trucks-vestiging.
harbers-volvo-fuel-hero-1024-3.jpg
harbers-volvo-fuel-hero-1024-2.jpg
harbers-volvo-fuel-hero-1024-1.jpg
Nieuws

Renault Trucks onthult het design van zijn elektrische T- en C-modellen

Renault Trucks heeft de modellen van zijn 100% elektrische heavy-duty range onthuld. De… Lees meer

Circulus over de Volvo FL Electric: ‘De truck overtreft onze verwachtingen’

Circulus rijdt sinds anderhalf jaar met deze elektrische 4x2-bakwagen, die is geleverd… Lees meer

Renault Trucks assembleert en distribueert voortaan E-cargo bikes met Kleuster

Gedreven door dezelfde missie om professionele mobiliteit te decarboniseren, heeft Renault… Lees meer