Harbers-banner.jpg

Nog meer mogelijkheden met Volvo FMX, FM, FH en FH16

Volvo Trucks levert vanaf nu 10-tons luchtgeveerde voorassen op de Volvo FMX, FM, FH en FH16. Hierdoor kan een nog lagere chassishoogte met een hoog draagvermogen worden gerealiseerd. Een groot voordeel voor bijvoorbeeld bakwagens en trekkers met zware autolaadkraan.
Nieuws | 02-09-2019
Volvo Trucks levert vanaf nu 10-tons luchtgeveerde voorassen op de Volvo FMX, FM, FH en FH16. Hierdoor kan een nog lagere chassishoogte met een hoog draagvermogen worden gerealiseerd. Een groot voordeel voor bijvoorbeeld bakwagens en trekkers met zware autolaadkraan. De nieuwe 10-tons voorassen zijn luchtgeveerd en als enkele en dubbele vooras leverbaar voor 2 tot en met 5-assige configuraties. Daarnaast beschikken alle chassis met een 10-tons luchtgeveerde vooras standaard over Volvo Dynamic Steering. Dit maakt manoeuvreren zelfs bij de zwaarste belasting eenvoudig.

Nog lagere chassishoogte

Het belangrijkste voordeel is dat de zwaardere autolaadkranen met een nog lagere chassishoogte gerealiseerd kunnen worden. “Wederom een perfect voorbeeld van de uitgebreide mogelijkheden en chassisconfiguraties die Volvo Trucks biedt. We kunnen nu eigenlijk voor iedere toepassing de juiste oplossing leveren”, vertelt Jan Schouten, Manager Product bij Volvo Trucks Nederland.

Volvo Dynamic Steering

Schouten illustreert de voordelen met een voorbeeld (zie foto). “Deze Volvo FH 500 8x2 tridem met drie gestuurde assen en voorzien van Volvo Dynamic Steering is extreem wendbaar en door toepassing van de nieuwe luchtgeveerde 10-tons vooras toch erg laag.” De laadvloerhoogte bedraagt slechts 108 cm en het netto laadvermogen is bijna 13.500 kg.

Extreem korte opbouwtijd

De truck is in samenwerking met Hiab voorzien van een X-HIPRO 658EP-6 autolaadkraan met steunpoot aan de voorzijde en een vlakke laadbak volgens het Frame Works concept. Dit concept zorgt voor een extreem korte opbouwtijd van minder dan vier weken. Meer weten? Neem contact op met uw Harbers Trucks-vestiging.
Harbers-item2.jpg
Harbers-item1.jpg
Nieuws

Volvo Trucks biedt meer duurzame alternatieven voor diesel

Volvo Trucks heeft het aantal truckmodellen dat kan rijden op synthetische of biodiesel… Lees meer

BPM-actie voor bedrijfswagens

Koop nog dit jaar een nieuwe bedrijfswagen en bespaar duizenden euro’s.

Lees meer

Dit is hoe chauffeur René de actieradius van zijn elektrische vrachtwagen beïnvloedt

BIGtruck Online Magazine rijdt een dag met hem mee in de Volvo FM Electric.

Lees meer