Nilsson, CEO van Volvo Trucks, is stuntman in The Hook

Claes Nilsson, CEO van Volvo Trucks, deinst er niet voor terug op een truck te gaan staan die ruim 20 meter hoog in de lucht hangt. De topman van Volvo Trucks schittert daarmee The Hook, een film waarin Volvo’s nieuwe bouwtruck, de Volvo FMX, wordt uitgetest.
Nieuws | 16-09-2013

Claes Nilsson, CEO van Volvo Trucks, deinst er niet voor terug op een truck te gaan staan die ruim 20 meter hoog in de lucht hangt. De topman van Volvo Trucks schittert daarmee The Hook, een film waarin Volvo’s nieuwe bouwtruck, de Volvo FMX, wordt uitgetest.

“Nou, ik moet wel toegeven dat ik me wat zweverig voelde in mijn buik, en ik vroeg me een paar keer af waar ik aan was begonnen. Ik ben geen bergbeklimmer en heb wat hoogtevrees. Maar ik had beloofd de stunt te doen, dus ik kon niet meer terug,” zegt Claes Nilsson in een reactie achteraf.

De CEO van Volvo Trucks moest bijna twee uur op het frontstuk van een Volvo FMX-bouwtruck staan die ruim 20 meter boven het water hing in de haven van Gotenburg. “Er moest natuurlijk vaak opnieuw worden gefilmd, en filmen is een tijdrovend proces. Het was vrij koud, slechts 8 graden boven nul bij windkracht 5, dus ik had na een tijdje behoorlijk koude handen. Maar het ging allemaal heel goed. De veiligheid was 100% gegarandeerd, dus ik ben nooit echt bang geweest,” vervolgt Claes Nilsson.

“Het idee achter de film die de naam 'The Hook' draagt, is dat we willen laten zien dat de voorste trekbalk van de truck is ontworpen voor veel grotere belastingen dan waar die normaal gesproken aan wordt blootgesteld. Het gaat allemaal om het benadrukken van de kracht en de kwaliteit van onze bouwtrucks. En hoe kun je dat beter laten zien dan de truck van 15 ton aan zijn eigen trekbalk de lucht in te hijsen,” legt Claes Nilsson uit.

De film werd opgenomen vanuit een helikopter. Alles moest tot in het kleinste detail worden voorbereid. “De moeilijkheid was om de gehele film in één keer op te nemen vanuit een helikopter. Ik was erg onder de indruk van Claes Nilsson, die twee uur lang cool en gefocust bleef terwijl hij 20 meter hoog in de lucht hing. Ik heb het zelf uitgeprobeerd, maar dat was slechts 15 minuten. Het was behoorlijk eng, dat kan ik je vertellen,” zegt Filip Nilsson van Folke Film, die de film regisseerde.

Dit is niet de eerste keer dat Volvo Trucks een spectaculaire film maakte voor het testen van hun trucks. 'The Ballerina Stunt' die vorig jaar augustus op internet verscheen, was wereldwijd een groot succes. Ruim 7 miljoen mensen bekeken het filmpje op YouTube waarin Faith Dickey balanceert op een slackline tussen twee trucks die op volle snelheid rijden. Het doel van die film was om de verbeterde stabiliteit en stuurinrichting van Volvo’s nieuwe FH te laten zien.

“Sindsdien hebben we nog vier truckmodellen geïntroduceerd. Ons plan is om die de komende maanden te onderwerpen aan een reeks tests, die allemaal bedoeld zijn om de verbeterde eigenschappen van elk model te laten zien. Het zijn geen alledaagse tests die we uitvoeren. Ik kan u verzekeren dat niemand in de truckwereld dit ooit eerder heeft gedaan,” concludeert Claes Nilsson.

Nieuws

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische bedrijfsauto?

Sinds dinsdag 23 april kunt u weer SEBA-subsidie aanvragen. Hiermee krijgt u tot 5.000… Lees meer

Een maatwerktruck voor specialistisch werk van Van Hooft Transport

Van Hooft Transport heeft een maatwerktruck met Erkin-autolaadkraan in gebruik genoemen.… Lees meer

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer