hoorn-1400x425.jpg

Nieuwe Volvo FM 420 bakwagen met kraan voor Van den Hoorn B.V.

Nieuws | 28-06-2017

Onlangs leverde Harbers Trucks bij Van den Hoorn BV te Barneveld een Volvo FM 420 8x4 af. De truck is voorzien van een 10-tons vooras en hydraulisch gestuurde naloopas. Vanwege het zware werk met vele schakelmomenten en snelheidswisselingen is gekozen voor Volvo I-Shift in versterkte uitvoering. De bakwagen, die is voorzien van een verrijdbare kraan, is opgebouwd door Willem Wille Carrosserie, eveneens gevestigd in Barneveld. Ematra verzorgde het spuitwerk.

Van den Hoorn B.V. levert graszoden, bestratingsmaterialen, betonelementen en tuinverlichting aan hoveniers, stratenmakers en particulieren op de Veluwe en omstreken. Het familiebedrijf telt 13 vaste medewerkers en schaalt in het hoogseizoen op met flexwerkers. De nieuw aangeschafte bakwagen vervangt een van de drie Volvo-trucks in de vloot: een vijftien jaar oude Volvo FM drieasser met 8-tons vooras. Met een 10-tons vooras en 27-tons tridemstel heeft Van den Hoorn er flink wat laadvermogen bij gekregen.

Erik van den Hoorn, samen met zijn ouders en zus Rianne mede-eigenaar in het familiebedrijf: “Het merk Volvo Trucks bevalt erg goed. De vrachtwagens hebben het zwaar in dit werk, de kwaliteit van het materieel is dus erg belangrijk. En, niet te vergeten, ook de samenwerking met Harbers Trucks zorgt ervoor dat we telkens weer voor Volvo kiezen. Een betrouwbare en flexibele partij waar we eigenlijk altijd terecht kunnen, ook ’s avonds en op feestdagen. Vooral in het hoogseizoen is dat belangrijk.”

Van den Hoorn heeft gekozen voor optimaal zicht met een minimum aan dode hoeken. Hiertoe zijn er Volvo FMX-spiegels gemonteerd, die platter en smaller zijn dan de standaard op de FM geleverde spiegels. De Orlaco front- en achterzichtcamera registreert obstakels direct voor en achter de truck. Volvo Dynamic Steering en de optiepakketten Driver Deluxe en Audio Advanced maken deze veilige en comfortabele werkplek helemaal af.

Nieuws

Volvo Trucks biedt meer duurzame alternatieven voor diesel

Volvo Trucks heeft het aantal truckmodellen dat kan rijden op synthetische of biodiesel… Lees meer

BPM-actie voor bedrijfswagens

Koop nog dit jaar een nieuwe bedrijfswagen en bespaar duizenden euro’s.

Lees meer

Dit is hoe chauffeur René de actieradius van zijn elektrische vrachtwagen beïnvloedt

BIGtruck Online Magazine rijdt een dag met hem mee in de Volvo FM Electric.

Lees meer