renault-trucks-optifleet-harbers-banner.jpg

Nieuwe functionaliteit in optifleet maakt nog zuiniger rijden mogelijk

Renault Trucks breidt haar wagenparkbeheerssysteem Optifleet uit. Internationaal transport chauffeurs kunnen vanaf nu nog beter ondersteund worden om zuinig te rijden. De nieuwe functionaliteit maakt het mogelijk om rijprestaties te monitoren en individueel te beoordelen aan de hand van een algoritme gebaseerd op de jarenlange ervaring van Renault Trucks op het gebied van zuinig rijden.
Nieuws | 17-06-2016
Het brandstofverbruik van een voertuig is naast het rijgedrag gebaseerd op een aantal parameters waar de chauffeur geen invloed op heeft. Dit kunnen bijvoorbeeld de lading, route en wegomstandigheden zijn. Om de rijstijl van chauffeurs objectief te kunnen beoordelen, introduceert Renault Trucks daarom een nieuwe functionaliteit in het wagenparkbeheerssysteem Optifleet. Het maakt het mogelijk om de prestaties van chauffeurs accurater te beoordelen. Via een zeer visuele interface ontvangt de wagenparkbeheerder informatie om met de chauffeurs door te spreken en eenvoudig te zien bij wie en op welk punt training noodzakelijk is. De Franse vervoerder Inter-Légumes testte de nieuwe functionaliteit enkele maanden in 55 Renault Trucks T-voertuigen. “De nieuwe Optifleet functionaliteit maakt het monitoren van chauffeurs en het bespreekbaar maken van hun rijgedrag eenvoudiger. Het laat veel meer zien dan alleen de statische verbruikscijfers. Zo laat het zien of de chauffeur optimaal gebruik maakt van zijn voertuig. Dit maakt het voor ons mogelijk om discussies te voeren die gebaseerd zijn op accurate cijfers en vooral feiten”, verklaart Christophe Boulicaut, rijtrainer bij Inter-Légumes. “Bovendien kan ik de prestaties van iedere individuele chauffeur in slechts een enkele klik inzien. Dit maakt het mogelijk om snel mogelijke verbeterpunten aan te wijzen en hem of haar te instrueren. Iedere maand delen we de classificatie en belonen we degenen die als beste naar voren kwamen.’ Het rapport toont de chauffeursprestaties in een uitgebreide classificering: een kleurcode (groen, oranje of rood), een algehele positionering en de trend. Wagenparkbeheerders kunnen de rapporten wekelijks of maandelijks downloaden in pdf en inzien op ieder moment op hun smartphone. De rapporten zijn gebaseerd op een algoritme dat special ontwikkeld werd door Renault Trucks op basis van de jarenlange ervaring in zuinig rijden. De classificeringscriteria van dit algoritme berusten niet op het actuele brandstofverbruik, maar alleen op datgene wat chauffeurs kunnen beïnvloeden, onafhankelijk van hun lading, route of wegomstandigheden. Het systeem meet de rijstijl op drie hoofdcriteria:
  • Anticiperend rijden (snelheid van het voertuig en het gebruik van de rem)
  • Correct gebruik van het voertuig (tijd die gereden wordt in de groene zone en in de automatische stand)
  • Stationair draaien
Verkeerd gebruik van de power mode of te hoge toeren draaien bij handmatig gebruik van de Optidriver automatisch schakelende versnellingsbak zorgt voor een slechtere score. De nieuwe functionaliteit is toegevoegd aan de Check module zonder bijkomende kosten voor iedere nieuwe Optifleet gebruiker. Voor transportbedrijven die al werken met het wagenparkbeheerssysteem is de update gratis en automatisch. Hij wordt getoond in de gebruikersportal. Met deze nieuwe Optifleet upgrade verbetert Renault Trucks zijn brandstofbesparende oplossingen en helpt het chauffeur om een betere en zuinigere rijstijl aan te nemen. Dankzij het eenvoudige gebruik en de uitgebreide rapporten is Optifleet makkelijk in te zetten door transportbedrijven die brandstof willen monitoren en besparen. Het helpt zelfs de meest ervaren transportbedrijven in hun gesprekken met chauffeurs om efficiënter te rijden. Neem voor meer informatie contact met ons op.
renault_trucks_optifleet_2016_1_lowres.jpg
renault_trucks_optifleet_2016_6_lowres.jpg
renault_trucks_optifleet_2016_7_lowres.jpg
renault_trucks_optifleet_2016_11_lowres.jpg
renault_trucks_optifleet_2016_12_lowres.jpg
Nieuws

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer

Honderd elektrische trucks voor DFDS

Logistieke onderneming DFDS breidt zijn vloot elektrische Volvo-trucks verder uit.

Lees meer

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische truck?

Gaat u een elektrische truck kopen? Dan komt u in aanmerking voor subsidie.

Lees meer