Harbers-Trucks_80737

Nieuwe asconfiguraties elektrische Volvo-trucks

Volvo Trucks blijft haar reeks uitbreiden met de lancering van verschillende nieuwe elektrische trucks, waardoor nog meer transportroutes in steden en regio's geëlektrificeerd kunnen worden. Deze laatste toevoeging van robuuste* trucks versterkt Volvo's positie als marktleider op het gebied van elektrisch vrachtwagentransport.
Nieuws | 14-12-2022

Uitbreiding aanbod elektrische trucks

Volvo Trucks produceert al het meest complete elektrische assortiment in de wereldwijde vrachtwagenindustrie en breidt zijn aanbod nu uit met de introductie van robuuste versies van haar zware elektrische trucks: de Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX. Dit maakt het voor transportbedrijven nog gemakkelijker om elektrische voertuigen in stedelijke en regionale gebieden in te zetten.

Bekijk alle Volvo trucks
Harbers-Trucks_80734

Ontworpen voor een breed scala aan transportopdrachten

Dankzij meerdere batterij-, cabine- en chassisopties kunnen de nieuwe zware robuuste trucks worden ontworpen voor elektrische opbouw voor een breed scala aan gespecialiseerde transportopdrachten, waaronder goederendistributie, afvalinzameling en bouwwerkzaamheden. De productie van de nieuwe varianten begint in het eerste kwartaal van 2023.

"Met deze nieuwe, elektrische trucks maken we het voor nog meer klanten gemakkelijker dan ooit om elektrisch te gaan rijden en voor steden om over te schakelen op emissievrije voertuigen voor vrijwel alle transportstromen. Onze klanten kunnen deze trucks op maat laten maken voor hun specifieke activiteiten, om de uitstoot te verminderen terwijl ze dezelfde functionaliteit krijgen als de dieseltruck die ze nu gebruiken," verklaart Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Aantrekkelijker voor zowel chauffeurs als steden

In veel steden zijn dieseltrucks met zware ladingen een normaal beeld. Nu is het mogelijk om voor deze opdrachten elektrische vrachtwagens in te zetten. Elektrische vrachtwagens produceren niet alleen geen uitlaatgassen, maar zorgen ook voor een betere werkomgeving voor chauffeurs omdat ze stil zijn - wat ook bijdraagt aan een aangenamere stad voor de bewoners.

Harbers-Trucks_80741

Grotere flexibiliteit voor de klant

De nieuwe robuuste trucks hebben een batterijcapaciteit tussen 180-540 kWh. Dit, samen met het aantal batterijen dat op een vrachtwagen wordt toegepast, zorgt voor een grote flexibiliteit en een uitgebreide reeks van mogelijke activiteiten.

"Deze trucks kunnen alle soorten transporten aan, van lichtere tot zware ladingen. Klanten kunnen precies de batterijcapaciteit kiezen die ze voor hun opdrachten nodig hebben en door niet meer batterijen aan boord te hebben dan nodig is, kan het laadvermogen toenemen. Kortom, wij hebben de optimale en meest kostenefficiënte oplossing voor elektrisch vervoer, ongeacht de taak", zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Meest complete aanbod

Volvo Trucks is de enige wereldwijde vrachtwagenfabrikant met op dit moment al een volledig aanbod van elektrische trucks in serieproductie. De doelstelling van het bedrijf is dat uiterlijk in 2030 de helft van de totale wereldwijde vrachtwagenverkoop elektrisch is.

*Vrachtwagens met een enkel robuust chassis en opgebouwde toepassingen zoals kranen, vuilnisverdichters en betonmixers.

Harbers-Trucks_80736

De elektrische robuuste Volvo FH, FM en FMX kunnen als volgt worden uitgerust

Beschikbaar voor verkoop in december 2022, start serieproductie maart 2023:

 • Aandrijflijn: 490 kW
 • Aandrijving: 3 elektromotoren
 • Accu: 450-540 kWh, 5-6 batterijen
 • Cabine: Slaapcabine, hoge, X-hoge slaapcabine
 • Wielbasis: 4300-6700
 • Asconfiguraties: 4x2R, 6x2R, 6x4R, 8x2R, en 8x4R
 • PTO: elektrische ePTO, versnellingsbak-PTO en elektromechanische PTO

Beschikbaar voor verkoop in februari, start serieproductie mei 2023:

 • Aandrijflijn: 330 kW
 • Aandrijving: 2 elektromotoren
 • Accu: 360 kWh, 4 accu's
 • Cabine: Dagcabine
 • Wielbasis: 3900-6700

Beschikbaar voor verkoop in juni, start serieproductie september 2023:

 • Accu: 180-270 kWh, 2-3 batterijen

Meer informatie?

Neem contact met ons op
Nieuws

Zilveren jubileum voor Harbers Trucks

Harbers Trucks viert een indrukwekkende mijlpaal: 25 jaar toewijding als Volvo Trucks dealer… Lees meer

Nieuw: de Volvo FM Low Entry

De elektrische Volvo FM Low Entry is ontwikkeld voor inzet in de stad. De truck heeft een… Lees meer

Nog sterkere motor voor Volvo FH16

Volvo Trucks introduceert een nieuwe motor voor de Volvo FH16. De 780 pk-versie is de sterkste… Lees meer