Volvo FM Low Entry-header

Nieuw: de Volvo FM Low Entry

Deze elektrische truck heeft een extra lage instap en is ontwikkeld voor inzet in de stad.
Nieuws | 31-01-2024

Primeur: eerste uitsluitend elektrische truck

Volvo Trucks introduceert voor het eerst een vrachtwagenmodel dat alleen met een elektrische aandrijving is ontwikkeld. Met een capaciteit voor zware ladingen en een uitstekend zicht voor de chauffeur, is de FM Low Entry een elektrische truck die geoptimaliseerd is voor veilig en efficiënt rijden in stedelijke gebieden.

Nu steeds meer steden ernaar streven om hun stadsmilieu te verbeteren door de emissieniveaus te verlagen, neemt de vraag naar trucks zonder uitlaatemissies die aan deze nieuwe eisen van klanten kunnen voldoen, snel toe. 

De nieuwste toevoeging aan het elektrische vrachtwagenprogramma van Volvo Trucks - Volvo FM Low Entry - is een truck voor zwaar gebruik die speciaal ontwikkeld is voor uiteenlopende transporttaken in stedelijke gebieden. Het is ook het eerste model ooit ontwikkeld door Volvo dat alleen verkrijgbaar is met een elektrische aandrijving.

Volvo FM Low Entry-rijdend
Volvo FM Low Entry-interieur
Volvo FM Low Entry-model

Elektrisch aanbod verder uitgebreid

"Deze emissievrije truck is een geweldige aanvulling op onze elektrische range, perfect geschikt voor stadstransporten en ontworpen met de chauffeur in gedachten. Hij is krachtig, maar toch soepel te besturen en gemakkelijk te manoeuvreren. De nieuwe Volvo FM Low Entry sluit perfect aan bij onze ambities om ons elektrische aanbod uit te breiden, zodat nog meer klanten hun CO2-uitstoot kunnen verminderen", aldus Roger Alm, President Volvo Trucks.

Volvo FM Low Entry-cabine

5-sterren Direct Vision-beoordeling

De lage rijpositie biedt de chauffeur uitstekend zicht en controle over de omgeving. Het goede zicht van de FM Low Entry heeft hem een vijfsterrenclassificatie opgeleverd in de Direct Vision-norm die zware voertuigen in Londen beoordeelt en in het vierde kwartaal van 2024 van kracht wordt. De Volvo FM Low Entry is zeer veelzijdig en kan worden aangepast aan de specifieke eisen van verschillende transporttaken, zoals afvalbeheer, distributie en bouw.

Volvo FM Low Entry-instap

Lage instap en vlakke vloer

De truck is gebaseerd op het bekende FM-model van Volvo. De ruime cabine is verlaagd en naar voren verplaatst, en de lage instap en vlakke vloer maken het gemakkelijk om in en uit de truck te stappen. Deze ontwerpkenmerken creëren een ergonomische, comfortabele en efficiënte werkomgeving voor chauffeurs op drukke stadslocaties.

De nieuwe FM Low Entry zal in eerste instantie worden verkocht in Europa, inclusief Turkije, Australië en Zuid-Korea. De verkoop start in het eerste kwartaal van 2024 en de productie start in het tweede kwartaal van 2024.

Volvo FM Low Entry front

Acht modellen elektrische trucks

Met deze nieuwe volledig elektrische stadsvrachtwagen heeft Volvo nu in totaal acht modellen elektrische trucks in haar assortiment. In 2019 begon Volvo Trucks als eerste fabrikant wereldwijd met de serieproductie van zware elektrische trucks en het bedrijf streeft ernaar dat in 2030 50% van de wereldwijde verkoop van nieuwe trucks van Volvo elektrisch is. 

Volvo FM Low Entry-rijdend

Highlights van de Volvo FM Low Entry

  • Het zicht (met standaardspecificatie) voldoet aan de Transport for London 5-sterren Direct Vision-norm.
  • De vrachtwagen is uitgerust met Volvo Dynamic Steering voor moeiteloos sturen en minder trillingen.
  • Er zijn drie stoelopties beschikbaar: Chauffeur + 0, 1 of 3 passagiers. De 3 passagiersstoelen zijn achter in de cabine geplaatst, zodat ze niet in het zicht van de chauffeur staan. Hierdoor worden dode hoeken geminimaliseerd en is het zicht uitstekend.
  • De vele ergonomische voorzieningen omvatten een lage instap, een vlakke vloer en goed gepositioneerde instaphandgrepen voor het gemakkelijk en veilig verlaten van de cabine.
  • De truck is leverbaar met het nieuwe geavanceerde Camera Monitor System van Volvo.
  • Verkrijgbaar in twee hoogtes (staand): Slaapcabine (1575 mm) en verlengde/hoogslaper (1945 mm).
  • Beschikbare asconfiguraties: 4x2, 6x2, 6x4, 8x2, 8x4
  • Maximaal toelaatbaar totaalgewicht: 19-32 ton
  • Motor: 330 kW
  • Accu: 360 kWh (4 accu's)
  • Actieradius: tot 200 km (de actieradius hangt af van verschillende parameters, zoals het belast, gewicht, rijstijl, rijcyclus, topografie, temperatuur, enz.)
    Opladen: 250 kW (DC), 43 kW (AC)
  • Wielbasis: 3900-6000 mm

Meer weten over de Volvo FM Low Entry?

Nieuws

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische bedrijfsauto?

Sinds dinsdag 23 april kunt u weer SEBA-subsidie aanvragen. Hiermee krijgt u tot 5.000… Lees meer

Een maatwerktruck voor specialistisch werk van Van Hooft Transport

Van Hooft Transport heeft een maatwerktruck met Erkin-autolaadkraan in gebruik genoemen.… Lees meer

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer