renault-trucks-iaa-duitsland.jpg

Nederlands tintje aan Renault Trucks-stand op de IAA 2016

Renault Trucks presenteert van 22 tot 29 september zijn volledige gamma op de IAA 2016 in het Duitse Hannover. Van de Renault Trucks T Maxispace High Edition, een truck die door Renault Trucks Nederland werd ontwikkeld, tot aan de Renault Master. Om het robuuste karakter van het merk te benadrukken, kunnen bezoekers op de stand ook de Mammoet rally truck van Martin van den Brink bewonderen die recent meereed in de Dakar en op dit moment meerijdt in de Silk Way Rally. Daarnaast wordt een live demonstratie van het pimpen van een truck gegeven.
Nieuws | 18-07-2016
Renault Trucks presenteert van 22 tot 29 september zijn volledige gamma op de IAA 2016 in het Duitse Hannover. Van de Renault Trucks T Maxispace High Edition, een truck die door Renault Trucks Nederland werd ontwikkeld, tot aan de Renault Master. Om het robuuste karakter van het merk te benadrukken, kunnen bezoekers op de stand ook de Mammoet rally truck van Martin van den Brink bewonderen die recent meereed in de Dakar en op dit moment meerijdt in de Silk Way Rally. Daarnaast wordt een live demonstratie van het pimpen van een truck gegeven. De 66e IAA vindt plaats van 22 tot 29 september in het Duitse Hannover. Op de Renault Trucks-stand (hal 17 nummer A21) zijn negen voertuigen te bewonderen. Internationaal transport, distributie en off-road rally’s benadrukken het van oudsher robuuste karakter van het merk. Renault Trucks gamma

Nederlandse inbreng

Voor het internationaal transport toont Renault Trucks de Renault Trucks T Maxispace High Edition: een speciale editie van de T520 die door Renault Trucks Nederland werd ontwikkeld. Om de ruimte, ergonomie en het comfort te ervaren, kunnen bezoekers in een opengewerkte cabine van de T High stappen; de truck die tijdens de vorige editie van de IAA uitgeroepen werd tot truck van het jaar. Om het robuuste karakter van het merk te onderstrepen, wordt de Mammoet rally truck van Martin van den Brink getoond aan het grote publiek. Deze rally truck reed recent mee in de Dakar en rijdt op dit moment in de Silk Way Rally. Om als bezoeker het echte rallyrijden te ervaren, is het mogelijk om in een van de twee rijsimulatoren plaats te nemen. Renault Trucks Rally Dakar Daarnaast kunnen IAA-bezoekers een workshop ‘Pimp my truck!’ bijwonen. Sven Punke, Marcel Barth en hun team van het Truck Tuning Center wonnen met hun truck ‘Avatar’ onlangs de Truck-Grand-Prix op de Nürburgring. Op de Renault Trucks-stand pimpen zij een Renault Trucks T High. De truck wordt tijdens de beurs onder andere geairbrushed, verschillende onderdelen worden verwijderd of toegevoegd en zelfs het gehele interieur wordt aangepast. Om als bezoeker een goed beeld te krijgen van dit proces worden tijdens de beurs opnamen gemaakt zodat bezoekers kunnen terugblikken. Ook wordt het proces via sociale media gedeeld.

Praktische informatie

Persconferentie:
  • Woensdag 21 september van 10.50 tot 11.15 uur op de Renault Trucks-stand
Voertuigen op de stand:
  • Renault Trucks T520 Maxispace High Edition 4x2
  • Renault Trucks T460 Sleeper 6x2
  • Renault Trucks C460 Optitrack 4x2
  • Renault Trucks K480 Skorpion 8x4
  • Renault Trucks D Wide 460 4x2
  • Renault Trucks D cab 2.1 m
  • Renault Master Euro 6 van L4H2
  • Renault Trucks K Mammoet rally truck van Martin van den Brink
Nieuws

Volvo Trucks biedt meer duurzame alternatieven voor diesel

Volvo Trucks heeft het aantal truckmodellen dat kan rijden op synthetische of biodiesel… Lees meer

BPM-actie voor bedrijfswagens

Koop nog dit jaar een nieuwe bedrijfswagen en bespaar duizenden euro’s.

Lees meer

Dit is hoe chauffeur René de actieradius van zijn elektrische vrachtwagen beïnvloedt

BIGtruck Online Magazine rijdt een dag met hem mee in de Volvo FM Electric.

Lees meer